sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Huippuhetkiä

Sunnuntai ilta on pitänyt sisällään juuri semmosia asioita, jotka on blogihehkutuksen arvoisia: kiukunpuuskia, sotkua ja liisterimäistä vispipuuroa.

Älytön väsymys jatkuu edelleen ja tänään pyhitinkin lepopäivää kolmeen asti sängyssä. Sängystä päästyäni piti alkaa siivoamaan kun lukioaikainen kaveri oli tulossa käymään. Tykkään pitää hallittua kaaosta kotona yllä. Vaatteet jää turhan helposti lattialle ja nurkkiin pyörimään kun laitan ne kaappiin aina "sitten kohta". Toisaalta sitten kohta on kuitenkin parempi kun ei koskaan tai ollenkaan. ;)

Siivoamisen sijaan taisin saada tänään vain enemmän sotkua aikaan kun väsyneenä ja kiukkuisena lennätin vaatteita vaatehuoneeseen lattioilta. Tiedätte varmaan pikasiivouksen ykkösniksin: tunge kaikki kaappeihin ja vaatehuoneeseen. Tämä niksi tosin toimii vain jos oikeasti myös myöhemmin järjestää tavarat oikeille paikoilleen. Muuten vaatehuone alkaa muistuttamaan sekatavaravarastoa niin kuin meillä aina välillä.

Vispipuuroa oli pakko alkaa vääntämään, jotta päivä olisi edes jollain tavalla tuotoksellinen. Mielestäni vispipuuro on sellainen äitien juttu. Omassa lapsuudessani olen sitä usein syönyt ja ilmeisesti vain äidit osaavat sen tehdä täydellisen kuohkeaksi ja maistuvaksi. Olen omasta (ja varmaan jonkun muunkin mielestä) hyvä leipomaan ja väkertämään äidillisiä juttuja. Vispipuuro ei silti vaan onnistu kymppi plussan arvoisesti! Onneksi tässä on aikaa harjoitella. ;)

Ensimmäisellä kerralla tein vispipuuroa työvuorossa lastenkodissa. Lapset söivät sitä mielikseni, mutta nimesivät sen kökkökeitoksi. Ei siis mennyt ihan nappiin. Tällä kertaa vispipuuro jäi liian löysäksi. Avainsana olisi varmaan ollut kovempi vatkaaminen, mutta ei kyllä nyt väsyneenä huvittanut. Ihan kivan makuista siitä tuli onneksi.Olipa sekametelisoppa tämä postaus. Seuraavaksi voisin esitellä meidän kotia ja hankittuja ostoksia vauvalle.

Matu & Vauva 19+4

2 kommenttia:

  1. Vispipuuro on kyllä taitolaji ja toisaalta täysin makuasia
    Ite en saa tehtyä sellaista kun oma äiti, mutta mies tykkää ja se riittää... :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥