keskiviikko 14. tammikuuta 2015

The vaunut

Koska oon vähän hätäpöksy olen tutkinut lastenvaunujen ihmeellistä maailmaa jo melkein plussauksesta asti. Vaunujen osto on aikuisten oikeasti melkein verrattavissa auton ostoon. Tulisi ottaa huomioon niin monta eri asiaa. Moni sanakin, johon vaunujen kuvauksia lukiessa törmää kuulostaa ensimmäistään odottavan korvaan ihan heprealta. Mikä heittoaisa tai ilmakenno? Täh?

Tutustuin siis eri vaihtoehtoihin tarkasti. Sanottakoon tässä välissä vielä, että miehen kriteerit vaunuille olivat aika simppelit: niillä pitää pystyä työntämään vauvaa eteenpäin ja niitä työntäessä pitää tuntea itsensä vielä mieheksi (vaaleanpunaiset ja rimpsut siis kielletty). Miehen kriteerit oli helppo ottaa huomioon. Itse koin tärkeäksi, että vaunut ovat kevyet työntää ja helpot ohjata. Tämän takia koin hyväksi ominaisuudeksi kääntyvät pienemmät etupyörät. Plussaa jos pienet pyörät saisi vaihdettua tarpeen tullen isompiin. Lisäksi oli (tosi) tärkeää, että vaunut on kauniit ja persoonallisen näköiset. 

Näihin kriteereihin sopii monia eri vaunuja, mutta kauneimmat ja ominaisuuksiltaan ihan loistavat vaunut löytyi Helsingin Vaunuaitasta. Meille tuli siis Gessleinin F6 yhdistelmävaunut pehmeällä kantokopalla. Ihastuin liikkeeseen mentäessä heti vaunujen kuosiin; vaalean harmaa väri ja sopivasti yksityiskohtia. Värin puolesta sopivat niin tytölle kuin pojallekin vaunuiksi. Nämä siis toivottavasti säilyvät seuraavankin vauvan tuloon (kun nyt saisi tämän ensimmäisen ulos...hätähousu!) 

Myyjä vakuutti myyntipuheellaan. Nää vaunut oli saatava!

Edessä on pienet kääntyvät pyörät, jotka saa talven tullessa vaihdettua isompiin pyöriin. Ne sopii hyvin lumiseen keliin ja maastoon. 

Pehmeän kantokopan saa myöhemmin muutettua lämpöpussiksi kun siitä ottaa pohjan pois.  

Kuomuosasta saa paksumman kankaan pois niin, että kuomuosaan jää verkko-osa jäljelle. Tosi kätevä ominaisuus kesän helteillä. Tämän lisäksi kuomuosan saa täysin kopan eteen käännettyä. Tätä voi hyödyntää esimerkiksi kun vauvan jättää nukkumaan vaunuihin. Kuomuosa suojaa vauvaa vaikkapa niiltä iltalehtien vihaisilta rotilta ja oravilta.


Vaunuissa on käsijarru ja työntöaisan saa säädettyä sopivaksi pitkälle miehellenikin. Lisäksi näissä on se mysteerien heittoaisa, eli työntöaisan suuntaa saa vaihdettua helposti. 


Selkänojan saa eri asentoihin. Valjaat on tukevat ja söpö kuosi näkyy niissäkin.

Kaiken kaikkiaan vaunut on tosi tukevat, kevyet työntää ja silmää miellyttävät. Vaikuttavat oikein laadukkailta ja hyviltä vaunuilta. Kunpa pääsisi jo käyttämään näitä vauvan kanssa!


16 kommenttia:

 1. Onpa komeat! :) Ihailen sitä naisissa jotka ei merkin takia osta vaunuja, niitäkin löytyy ikävän paljon :/ Mun mielestä pitää etsiä juuri sellaiset kuin itse tarpeisiin tarvitsee :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu! Nää on kyllä ihan huiput, vaikka ei olekkaan tunnetuimmasta päästä :)

   Poista
 2. Onpa ihanat! Meille kans tulossa uudet vaunut ihan näinä päivinä, muin vanhat vaunut ystävälleni😊

  VastaaPoista
 3. Ihanat! Mulla nous selkäkarvat heti pystyyn kun luin että toivot vaunuissa olevan kääntyvät etupyörät! Onneks maltoin mieleni ja luin postauksen loppuun, meinasin nimittäin selata äkkiä alas ja alkaa kirjottamaan tyyliin "NÖÖÖÖY SÄ ET PÄÄSE NIILLÄ TALVELLA MIHINKÄÄN PLAAPLAAAPLAAA!!"... sikahyvä et saa vaihdettua isompiin pyöriin. Näppärämmäthän noi kesäkelissä ja kaupoilla esim on noi kääntyvät.
  Eikun kovia ajoja sit kun vauva ulostautuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinpä! Mä niin tykkään noista pienemmistä pyöristä kun niillä on niin ketterä mennä. MUTTA sain kyllä kuulla konkari vanhemmiltani paasausta isojen pyörien tärkeydestä :D onneksi löytyikin nämä jossa saa molemmat :)

   Poista
 4. Ihanat!!!!!! <3<3 Haluan just tollaset jos meille tulee vielä vauva! :D

  VastaaPoista
 5. Hei! Olen itse myös suunnittelemass Gessleinien hommaamista, joten paria mielipidettä vailla olen vielä. :) vaihdettavat etupyörät vaikuttavat mainioilta, tätä varmaan ovatkin, vaihto näppärää? Paljon Gessleineissä puhututtaa kömpelö käsijarru?!? Onko käsijarru ainut jarru rattaissa, eikö löydy jalalla poljettavaa jarrua? Sitten vielä tavaratila, tätä on valitettu pieneksi. Onko tosiaan näin, kuvissa näyttää mielestäni tarpeeksi tilavalta. Itselleni riittäis esim. yhden kauppakassin verran tavaratilaa. Paljoon kokemusta et varmaan vielä rattaista ole kerennyt saamaan, mutta mikä noin ensi vaikutelma on? :) Sopiiko hyvin niin "maalle" kuin kaupunkiin, menisikö hyvin myös julkisissa kulkuneuvoissa? :) Onnea vielä pienokaisen johdosta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvät vaunut on! Renkaiden vaihdosta en osaa vielä sanoa kun ei ole tullut vaihdettua, mutta ilmeisesti ne vaan napsautetaan paikalleen. Käsijarruun on hyvin tottunut jo. En koe sitä hankalaksi ollenkaan. Jalkakäyttöistä jarrua ei ainakaan näissä Gessleineissä ole :( mutta käsijarrulla pärjää hienosti :) tänään juuri ekan kerran käytiin kaupassa ja hyvin mahtui täyteen ahdettu kauppakassi tavaratilaan. Olisi vielä jotain pientä mahtunut sen lisäksikin. En usko, että itse kaipaan suurempaa tavaratilaa koska tosiaan kaikki tarvittava mahtuu hyvin mukaan. Mulla on aika iso hoitolaukkukin niin sinne saa tarvittaessa lisää ostoksia sullottua! Oon käynyt työntelemässä näillä niin asfaltilla kuin hiekkaisella rantalenkillä (ja vielä pienillä pyörillä) ja hyvin kulkee. Isoilla pyörillä kulkee varmasti vielä paremmin maastossa. Bussiinkin mahtui toisten vaunujen viereen nätisti. :) suosittelen kyllä ainakin näillä kokemuksilla mitä on kerennyt karttumaan! En oo vielä keksinyt mitään huonoa puolta. :)

   Poista
  2. Kiitos vastauksesta! Kyllä nyt taitaa käydä niin, että gessleineihin päädytään :) käsijarru jää ainoaksi mikä mietityttää, mutta saahan sen sit tosiaan korjattua tarpeentullen. Tuskinpa nyt viikoittain heittää veivinsä ;) En ainakaan ole löytänyt mitään vastaavia vaunuja vielä jalkajarrulla ja muuten vaunut vaikuttaisivat olevan juurikin meidän tarpeisiin sopivat :)

   Poista
  3. Näinpä :) ja meillä ainakin on kahden vuoden takuu näissä niin saa sen puitteissa ilmaiseksi korjattua!

   Poista

Kiitos kommentista! ♥