maanantai 19. tammikuuta 2015

Vauvan työnimet

Masukki, masuasukki, toukka, vauveliini... Mitä näitä nyt on. Työnimiä on joka lähtöön, jokaiselle jotakin. On ällösöpöjä ja tosi kummallisia. Sitten on niitä nimiä, joita kukaan muu ei ymmärrä paitsi syntyvän nyytin vanhemmat. Vauvan työnimi on vähän sellainen asia, joka voi jäädäkin helposti vanhempien inside vitsiksi. Kaikki muut pyörittelevät silmiään ja ihmettelevät, että mikä hiton merimakkara? Eikä sillä mitään väliä olekaan, mitä muut ajattelevat tai ihmettelevät.

Meillä ensin oli toive. Sen jälkeen vauva oli vain "se", "toi" ja "tää". Ei sitä oikein ymmärtänyt koko hommaa. Välillä vieläkin hihitellen totean miehelle, että "hei me saadaan vauva". Niin kuin se nyt olisi joku uusi juttu. Se vaan edelleen on niin outoa.


Sitten se oli leikkimielisesti pikku pirulainen tai jotain muuta vähemmän söpöä kiusatessaan äitiään 24/7 vatsataudilla. Saatoinpa muutaman kerran päästellä kirosanojakin...mutta rakkauttahan se silti oli.


Varhaisultran jälkeen siitä tuli pikku ja muru.


Muutaman kerran olen toheloksikin nimittänyt kun hän koittaa puskea itsensä ulos navan kohdilta jo aikamoisella voimalla. Miehen kanssa puhumme usein vauvasta.

Rakenneultran jälkeen selvisi, että odotamme perheeseen poikaa. Poikaa kutsutaan Danieliksi.


Voi hyvin olla, että pojan nimi muuttuu matkan varrella vielä monta kertaa. Yllätetään sitten ristiäisissä! Joten mummut hold your horses! Älkää virkatko nimikirjaimia vielä mihinkään. ;)

Millä nimillä ja nimittelyillä kutsutte (tai kutsuitte) teidän perheenlisäystä? :)

8 kommenttia:

 1. Voin kertoa, että kyllä rupee jo ärsyttämään nimi-arvailut.. Varsinkin kun kerromme nimen kaikille vasta ristiäisissä! Vielä pohdin, kerronko sitä internetissä. Toisaalta, nimi on suuri osa ihmistä, että miksipä ei :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No varmasti! :D onhan se tärkeä juttu.

   Poista
  2. Kivasti kerkesin päivittää tän tekstin vielä sen jälkeen kun olit kommentoinut. Enhän mä ajatellut, että joku muukin on tähän aikaan hereillä :D

   Poista
  3. Haha, täällä luen blogeja kun syötän neitiä öisin xD Mietinki tossa lukiessani nyt uusiks tän postauksen, että oonko ollu niin unessa jotta oon lukenu omiani kun teksti vähän muuttunu :DD

   Poista
 2. Meillä on ollut alusta asti veitikka :DD mut kutsutaan kyl enemmän miniksi ja vauvaksi :-)

  VastaaPoista
 3. Hahah, söpö toi veitikka :D

  VastaaPoista
 4. Löysin blogisi jonkun toisen lukemani blogin kautta ja jäin lukemaan. Tähän on pakko kommentoida, kun meidän neiti oli masuaikanaan työnimeltään Köntti. :D Ennen raskautta haaveilin kaikista söpöistä ja ihanista työnimistä, mutta mitään ei vaan muotoutunut. Sitten valittelin sitä kerran miehelle ja tuo sitten laukaisi tuon Köntin ja se jäi elämään. Onneksi likka ei näyttänyt yhtään Köntiltä ja syntymän jälkeen koko kamaluus jäi pois käytöstä. :D

  VastaaPoista
 5. Kiva tyttömäinen nimi toi Köntti :D sehän oliski ollu kiva kun olis vielä köntiltä näyttänyt ja nimi jäänyt. No ei kai heh :D kiva kun löysit lukemaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥