keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Elämää masun kanssa & masukuvia

Maanantaina oli eka perhevalmennus! Oon kuullut siitä molemmin puolin kokemuksia, joku tykkää toinen ei. Mä tykkäsin jo heti alkuunsa tästä touhusta.

Kaikki muut ryhmässä on lähestulkoon saman ikäisiä kun minä. Päästiin hyvin jo keskustelemaan ja jakamaan kokemuksia. Tän kerran aiheena oli loppuraskaus ja vanhemmuus. Pikkusen käytiin teoriaa, mutta pääosin juteltiin ryhmissä (naiset ja miehet omissaan) ja valiteltiin vaivoista. ;) Eniten jännitin miten toi mies tykkää jakaa ajatuksiaan ventovieraiden miesten kanssa vaimokkeen voinnista, mutta jännitys oli turhaa. Mieskin viihtyi. On se vertaistuki vaan niin mahtavaa!

Meillä on Kauniaisissa neljä perhevalmennuskertaa ja tapaamiset jatkuu näiden neljän kerran jälkeen vielä neuvolan toimesta niin kauan kunnes kaikkien vauvat on syntyneet. Aika kiva! Ymmärtääkseni näin montaa kertaa ei järjestetä läheskään kaikissa kunnissa. Mitä kokemuksia teillä on perhevalmennuksesta? 

Tiistaina oli ylimääräinen neuvolalääkärin käynti. Oon jo niin monta kertaa vilauttanut lääkärille, etten pysy enää laskuissa... Toki on hyvä, että tilannetta seurataan. Kohdunsuulla ei ollut tapahtunut sen suurempia muutoksia, mittaa oli pikkusen alle 3cm. Onneksi!

Supistukset kuitenkin hidastaa vauhtia edelleen. Täytyy varmaan nyt unohtaa kokonaan ajatukset mammajoogasta ja reippaasta koiran ulkoilutuksesta. Tosin, nämä haaveet olikin vaan ajatuksen tasolla. Toteutuksesta ei olisi ollut takuita, vaikka vointi antaisikin periksi. ;) Lääkäri totesi, että ajatukset töihin paluusta voi myös unohtaa, koska äitiysloman alkuunkaan ei ole enää kauaa. Näinpä saikku jatkuu äitiysloman alkuun asti. Eipä siinä, kotona siis ollaan hamaan tulevaisuuteen asti. Sais sen vauvan vielä seuraksi tänne. <3

 Tällaiset kuvat (ja monet muut) napsittiin kuvaajan kanssa viime viikolla 30+0. Ihania ulkokuvia saatiin kun aurinkokin paistoi jonkun aikaa! Ei uskoisi kuvan perusteella, että on helmikuu. Kuvaajana edelleen ihana Tanja Räsänen. 

Tänään vaihtui taas raskausviikko, eli 31+0! Jee! 

23 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia <3 Tuo ensimmäinen on mielestäni ihanin <3

  Meillä tosiaan ei ollut edes perhevalmennusta :(

  VastaaPoista
 2. Kiitos <3 häh! Onpa tylsää ja mikä harmi! :(

  VastaaPoista
 3. Meillä oli perhevalmennus, mutta se olii aika turha. Ne pidettiin lähinnä tyylillä "kalvosulkeiset". Me vanhemmat istuttiin hiljaa ja terkka esitteli diashowtaan. Minulle ei mitään uutta niissä tullut. Tuollainen keskusteleva olisi ollutkin paljon mukavampi kokemus.

  Kauniita kuvia, upea masu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! :)

   Onpas harmi että teillä on mennyt noin päin. :( Mun mielestä se perhevalmennus on nimenomaan hyvä paikka tutustua muihin ja sellaisena mahdollisuutena pitäisi pitääkin! Eihän noista luentomaisista loppujen lopuksi jää paljon mitään käteen.. Tietoa ehkä, mutta ei muihin varmaan tule samalla tavalla tutustuttua.

   Poista
  2. No ei tosiaan tullut tutustuttua. Muutama abouttiarallaa omaa ikäluokkaa oleva pariskunta siellä oli, joten olisi ollut ihan mukavakin tutustua. Varsinkin, kun olin tosi epäsosiaalinen raskausaikana, enkä todellakaan vapaaehtoisesti mennyt kenellekään juttelemaan. :D

   Poista
 4. Upeita kuvia ja mikä ihana masu! :)

  Mulla ei ole minkäänlaista kokemusta perhe- eikä synnytysvalmennuksista - vaikka lapsia siis on jo kolme. Ei vain tullut mentyä, tosin (muut) väittävät että mistään ei olla jääty paitsi kun noita kalvosulkeisia on kuulemma täälläkin päin ollut tapana pitää. Tuo teidän perhevalmennus kuulosti kyllä hyvältä, kuitenkin vertaistuki ja kontaktit ylipäätään samassa tilanteessa oleviin ovat tarpeellisia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No johan nyt! En kyllä menis minäkään jos pitäis kaks tuntia paikallaan istua ja kuunnella luentoa.. Tylsää. Meillä taitaa sit olla yllättävän hyvä perhevalmennus täällä. :)

   Poista
 5. Ihana paita! mistä mahtaa olla? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. H&M:stä ostin syksyllä :) Kultanen vyö on erikseen ööö..vero modasta? :D

   Poista
 6. Ihania kuvia!
  Meki käytii esikost perhevalmennukses ja oli iha kiva käydä siel. Mitää hyödyllist en oppinu siel mut silti tykkäsin käydä siel :) synnytysosaston tutustumiskierto oli hyödylline ja vähens pelkoi. :) oli jotenki turvallisempi mieli mennä synnyttämään kun paikat oli jo tuttui

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) kiva kuulla nyt vähän positiivistakin! Mä odotan kans jorvin synnäriltä tutustumista. Vaikka oonkin ollut samalla osastolla työharjoittelussa minne meen synnyttämään, mutta kun ei koskaan ole nähnyt sitä asiakkaan silmin! :D tosi kivaa!

   Poista
 7. Nätti maha sulla! :)

  VastaaPoista
 8. Meilläkin oli kalvosulkeiset ja saatiin joka kerta yhden kerran avata suumme. Koska tapahtuma oli vielä tosi myöhään, ei kellään ollut aikaa jäädä juttelemaan toisille ja hissiinkin pääsi pari perhettä kerrallaan, kun terveyskeskus oli jo kiinni ja vain terkkarin avaimella sai hissiä liikuteltua ym. Ja näytettiin meille 90-luvun synnytysvideokin, huoh! Olisi oikeasti ollut kiva tutustua. Varsinkin, kun muistan hyvin yhden pariskunnan sieltä perhevalmennuksesta, joka aina naureskeli samoille jutuille kuin mekin. Heihin olisi voinut olla kiva tutustua. Varsinkin, kun heidän poikansa on nyt samassa päiväkodissa meidän pojun kanssa... Plaah. Miksi järjestää "valmennusta' ollenkaan, jollei se ole mielekästä tai oikeasti valmenna mihinkään. Tai siis, ärsytti, kun olin itse kuullut pelkkää hyvää ja sitten se olikin ihan ajan hukkaa. Höh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi höh! Olipa tylsää.. Harmi kun tilaisuutena se olis niin hyvä paikka tutustua muihin! Ainakin mulle ihan super tärkeää, että saisi äitikamuja. Niiden jo tärkeiden lisäksi ;)<3

   Poista
 9. Olet niin kaunis, ihanan näköisiä kuvia!

  VastaaPoista
 10. Ei minkäänlaisia kokemuksia perhevalmennuksesta. Meillä ei sitä järjestetä laisinkaan. Ainut, jossa käydään on yhden kerran järjestettävä synnytysvalmennus.
  Toisaalta harmittaa, koska parisuhdetta eikä näitä käsitellä nyt niinkun sitten missään yhteydessä. Synnytysvalmennus kun oli valmennusta h-hetkeen ja vauvan syntymän jälkeiseen lapsivuodeaikaan.
  Kaikki on niin minimiin typistetty :(

  Ihania kuvia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! <3 Voi ei! Mun mielestä perhevalmennus ainakin täällä on ollut onnistunutta. Olisi tosi harmi jos sitä ei olisi.

   Poista
 11. Kauniita masukuvia! Voi harmittaa jälleen kun en itse lähtenyt masukuviin A-murua odottaessani!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥