sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Koti: olohuone


Asumme 57 neliön vuokrakaksiossa. Muutettiin tänne suurin piirtein vuosi sitten yksiöstä (tilanpuutteen takia että kyttääjämummoa pakoon). Hyvin viihdytään, joskin mun sisäinen kukkahattutäti kasvattaa todella pitkiä hermoja naapurin juhlivien teinien ja alkoholiin menevän herrashenkilön takia. Talo on rakennettu 70-luvulla, joten seinät ei ole ainakaan liikaa äänieristetty.

Muutto on toivottavasti edessä viimeistään ensi syksynä. Etsitään kolmiota, jotta saataisiin kasvavalle perheelle vähän lisää tilaa ja pojalle oma huone. Hyvin kuitenkin mahdutaan vielä, joten ei sillä muutolla kiire ole. Palan vaan halusta jo päästä laittamaan vauvalle omaa huonetta! 

Nyt tässä asuessa on myös huomannut kaikkia pikkuasioita, jotka täytyy olla toisin uudessa asunnossa. Vessan pitää olla suurempi. Nyt se on auttamattoman pieni ja sinne ei mahdu mun himoitsema kuivausrumpu (huvittavaa, että unelmat on vaihtunut merkkilaukuista tähän). En liiemmin tykkää meidän muovilattioista, vaikka ne onkin kätevät koiran kanssa. Uudessa talossa pitää olla hissi tai vähintäänkin vaunuvarasto. Nyt meillä ei ole kumpaakaan, joten vaunujen kanssa sumpliminen on hieman haastavaa. Onneksi asutaan ekassa kerroksessa. Pyörille on oma varastonsa, mutta se on nyt jo niin täynnä, ettei sinne mahdu meidän vaunut. Pitää soitella isännöitsijälle, jos keksittäisiin joku hyvä paikka niille.  Näiden asioiden lisäksi uuden asunnon parveke pitää olla lasitettu. 

Esittelyssä olis ensimmäisenä olohuone! 


Väreinä sisustuksessa on paljon harmaata, valkoista ja beessiä. 


Moni joka on käynyt meillä on todennut ääneen, että se oon varmasti minä, joka on sisustanut koko kodin omin päin. Niin noh, kaikki päätökset on tehty yhdessä. Oonkin onnekas omasta mielestäni, kun mies tykkää samanlaisesta sisustuksesta kuin mä. Näistä asioista ole koskaan tullut väittelyitä tai tarvinnut edes tehdä kompromisseja. Ainoa asia mihin olen saanut tiukan ein on vaaleanpunainen Moccamaster, mutta ehkä pystyn elämään ilman sitä. Ymmärtäähän tuon. ;)

Hehe, täytyy näköjään pyyhkiä pölyt telkkarista...

Meillä on paljon vanhahtavia ja oikeasti vanhoja yksityiskohtia. Löytöjä teen usein kirpputoreilta. Löysin esimerkiksi kirpparilta vuoden 1928 Huvudstadsbladetin, jonka sivuista on kehystetty muutama taulu. 


Mitäs tykkäätte? :) 

11 kommenttia:

 1. Teillä on paljon tuollaista vähän maalaisromanttista, josta tykkään itse tosi paljon. :) Meillä ollaan sitten kuitenkin perinteisemmällä linjalla, kun huonekaluja kuitenkin enemmän sitoo käytännöllisyys ja se miten miehen elektroniikka yhdistetään niihin. :D Esim. tv-tason hankinta oli mielenkiintoista, koska harvassa leveydeltään sopivan kokoisessa tasossa oli tarpeeksi korkeat hyllyt, että sinne mahtui mm. miehen vahvari. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miehet! :D meillä onneksi laitteista riittää xboxi ja tietokonekin on sijoitettu miehen "man caveen" toiseen vaatehuoneeseen :D

   Poista
 2. ihanan näköstä, kodikasta ja persoonallista :) i like! :) mäkin haaveilen jo uudesta kodista, vaikka syksyllä vasta tähän muutettiin :D mutta mun mies sanoo et seuraavan kerran muutetaan 2016 syksyllä aikaisintaan, eli tässä on sinniteltävä siihe asti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) mikä siinä onkin kun pitää päästä muuttamaan aina kun koti alkaa olla valmis? :D aina pitää saada pikkusen enemmän jotain.. No lupaan, että sitten kun päästään kolmioon niin oon ainakin kaks vuotta ihan tyytyväinen! Muuttaminenkaan kun ei oo mitään kivaa puuhaa...

   Poista
  2. Samaa aina miettinyt :D mut mä rakastan muuttaaa! :-)

   Poista
 3. On kyllä kivan kodikas! :-) Kiitos paketista ♥ Ehdin nauttimaan puolet ja kun kävimme kylässä niin koira oli vetässy loput.. Tais olla kovin makiaa :-DDDD

  VastaaPoista
 4. Kivan näköistä on! Olenkateellinen kuina tyhjää teillä on. Meillä on kaikki kaapit ja hyllyt täynnä tavaraa. Tässä taas koko tuo ruskea hylly tyhjillään ja nuo vitriinikaapitkin näyttää olevan ilman sen kummempaa tavaraa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti :) ihmettelen itekkin miten hyllyt on pysynyt niin järjestyksessä! Toki muutama laatikko on omistettu roinalle ;)

   Poista
 5. Teillä on niiin ihana koti <3<3

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥