lauantai 7. maaliskuuta 2015

Bola-koru

Sain vanhemmiltani bola-korun lahjaksi joku aika sitten. Sain valita itselleni mieleisen. Valitsin tämän hopeisen ja kimaltelevan iiiihanan pallon.


Koruja löytyy monia eri näköisiä ja jokaiseen makuun varmasti jokin miellyttävä. Siinä on pitkä nyöri tai ketju joka ylettyy vatsalle. Korusta kuuluu hentoa helinää kun se heiluu masun päällä. Ääni ei kuitenkaan ole niin kova, että se kuuluisi välttämättä muiden kuin äidin ja vauvan korvaan.


Kun korua käyttää odotusaikana sen äänestä tulee tuttu vauvalle. Vauvan synnyttyä korun äänen olisi tarkoitus rauhoittaa vauvaa. Tämän lisäksi ääni on tuttuudessaan turvallinen. Syntymän jälkeen kaunis koru pyörii kiinnostuneissa pienissä sormissa ja kimaltelee tarkkaavaisille silmille. 

Nyt tuntuu, että jos korua helistelee vatsan päällä niin vauva vaan innostuu potkimaan lujemmin. Näinköhän vauva pitelee käsiä korvien päällä yrittäen saada innostuneen äidin lopettamaan helistelyn. Saa nähdä onko korulla syntymänkin jälkeen vain innostava vaikutus rauhoittavan sijaan... Oli miten oli, mun mielestä korun idea on tosi ihana. On niin kauniskin vielä!

Onkos teillä kokemuksia bola-koruista? 

10 kommenttia:

 1. Mä oon joskus vuosia sitten ostanut kaverille lahjaksi tuon korun! :) Se oli hopeinen, jossa oli pienet jalanjäljet ♥ Tykkään siitä äänestä ja mistä sitä tietää, vaikka siitä ois oikeestikin jotain hyötyä rauhottamisessa, sitten kun bebe on maailmassa :) Itellä tuota ei oo, katotaan jos sais vielä aikaseks että hankkis sen :)

  VastaaPoista
 2. Itselläkin olisi tarkoituksena hankkia bola-koru, kunhan raskaus etenee vähäsen :) Minusta se on ajatuksena kaunis ja ne korut on ihastuttavia! Tuo sinunkin korusi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu! Mäkin sain tän ihan viikko sitten vasta. Eihän sitä kovin aikaseen tosiaan kannata hankkia. Sitten vasta kun vauveli kuulee :)

   Poista
 3. Mä oisin halunnu tuon korun, mutten sit koskaan kuitenkaan tilannut.. Ostin messuilta kuitenki tuollaisen kultaisen korun pitkällä ketjulla ja se kilisi kuin lehmänkello konsanaan :-D okei, ei ehkä kuitenkaa nii hirveetä kilinää pitänyt :-D
  Vauva myös innostui välillä potkimaan kun pidin korua! Ens kerralla, jos sellainen tulee, tilaan heti tuon korun! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No lehmänkellohan kuulostaa hyvältä :D varmasti tosi rauhoittava vaikutus semmosella, hehh :D

   Poista
 4. Mun piti jo eilen liittyä lukijaksi, mutta se taisi jäädä johonkin välille! :D Sinulla on ihana blogi! Innolla alan seurailemaan! :)

  VastaaPoista
 5. Itelläni oli bola mutta möin sen pois. En oikein muutenkaan ole koruihminen ja ensimmäinen bola oli sitäpaitsi viallinen enkä sitä edes tajunnut!
  Siitä ei kuulunut edes helinää, mutta mistäs olisin tiennyt miten "kova" ääni siitä olis pitänyt kuulua. Ystävä sit tuli käymään ja hällä oli bola ja olin iha ihmeissäni kuinka siitä kuului.

  Onneks sain korun vaihdettua uuteen, ehjään. Mut ei se siltikään ollut mun juttu. Pääasia et se pääsi uuteen kotiin ja käyttöön <3
  Kauniita noi kyllä on ja jos osaa vain käyttää koruja ja tollasia ni ihan jees :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Bola-koru voi kyllä olla vähän epäkäytännöllinen kun siinä on niin pitkä toi ketju. Varsinkin jos ei oo korutyyppiä! Mä oon ihan koruihminen niin tää on kyllä mun juttu :)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥