tiistai 3. maaliskuuta 2015

Turvonnut mamma


Mamma. Mamma on se oikea sana kuvaamaan mun tän hetkistä olotilaa. Peilistä katsoo joku muu kuin minä. Pöhöttynyt naama ja turvotuksesta raidalliset kädet. 

Jos muhun tökättäisin neula niin todennäköisesti vuotaisin kymmenen litraa turvotuksestani lattialle. Liikkuminen on lyllertämistä ja sängystä nouseminen muistuttaa kilvelleen kellahtaneen kilpikonnan epätoivoista kääntymisyritystä. Liitoskivut etenkin öisin saa pohtimaan onko se puutuneen kyljen kääntäminen sittenkään niin tarpeellista. Paikallaan istuminen lasketaan jo urheiluksi, tuntuu että happi loppuu. 

Tänään oli neuvola ja jännitin jo valmiiksi kuinka paljon turvotusta olen tässä kahden viikon aikana ehtinyt keräämään. Vaaka ilmoitti lukeman kaunistelematta; 1,8kg painon nousua 14 päivän sisään. No ohoh. Verenpainekin on noussut 128/69 -> 142/79. Näinköhän mä kerkeän tän raskauden aikana vielä kehittämään raskausmyrkytyksen? 

Supistukset on edelleen matkassa mukana. Viikonloppuna sain nauttia pari tuntia säännöllisistä ja kipeistä supistuksista, jotka tuli noin seitsemän minuutin välein. Ne rauhoittuvat kolmannen tunnin kohdalla onneksi niin, että nukahdin. 

Viimeksi lääkäri totesi, etteivät supistukset ainakaan vielä ole tehneet mitään muutoksia kohdunkaulalla, joten en jaksa olla ihan yhtä huolestunut kuin aikaisemmin. Aloitan huolestumisen sitten, jos supistukset ei rauhoitu muutamassa tunnissa tai ne kipeytyvät entisestään. Toistaiseksi yritän pitää kirosanat kurissa ja roikkua arjen perässä kiinni kynsin ja hampain. 

Onneksi ollaan jo hyvin voiton puolella! :) Tänään 31+6! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentista! ♥