perjantai 8. toukokuuta 2015

Kuulumisia kotoota!


Vihdoinkin alkaa olla imetysasennot sen verran hanskassa, että blogin päivitys onnistuu yhdellä kädellä! ;) Meillä on nyt lähtenyt elämä rullaamaan mukavasti, mitä nyt äiti on puolikoomassa ja unohtelee asioita katkonaisten unien takia. Sehän kuuluu asiaan! Nöppönenä nukkuu aikalailla kolmen tunnin pätkissä ja unien jälkeen roikutaan tissillä. Pisimmät unet on nyt ajoittuneet iltapäivään ja iltaan ysin kieppeille. Vieraita on käynyt sen verran, että ensi viikon haluan rauhoittaa paremmin vain meidän pienelle perheelle. Lisäksi haluan aloittaa vaunuttelun!

Käytiin eilen neuvolassa (niillä ei ollut antaa kotikäyntiä höh). Poitsu on mennyt jo yli syntymäpainostaan (3300g). Jes! Kotiinlähtöpaino oli 3150g ja nyt eilen viiden päivän ikäisenä 3350g. Neuvolan kätilö kehui poikaa jänteväksi ja reippaaksi. Kova ääni lähtee pienestä miehestä. Taitaa tulla aika päättäväinen poika, koska desibelit nousee heti kun asiat ei tapahdu samantien. ;)

Alusta alkaen mulle oli selvää, että tahdon imettää. Mulla olikin sitten huono äiti päivä (menee myös varmaan hormonien piikkiin) kun imetys ei lähtenyt toivomallani tavalla heti käyntiin. Harmitti ja huoletti ihan vietävästi kun en pystynyt tarjoamaan pojalle sitä mitä hän tarvitsi. Tiedän kuitenkin, että huono äiti leima ei todellakaan tule siitä vaikkei imettäisikään. Olin vaan ajatellut niin optimistisesti imetyksen suhteen enkä ollenkaan sitä, että joku voisi mennä pieleenkin. 

Sairaalassa ollessa poitsu oli vähän laiska syömään (epiduraalinko takia?) eikä hän saanut kunnon otetta. Yksi hoitaja sitten huomasi pojan kireän kielijänteen, joka vaikeutti hyvän imuotteen saamista. Poika vain epätoivoisesti hamusi muttei saanut kiinni. Kielijänne nipsaistiin lääkärin tarkastuksessa ennen kotiutumista. Äitiä harmitti toimenpide (joka ei siis oikeasti ollut kummoinen) enemmän kuin poitsua, joka ei ollut moksiskaan. Ote parani, mutta kotona ekana parina päivänä nöppönenä sai hepuleita rinnalla. Ehkä se johtui maidon noususta ja siitä, että oli taas vaikeampi saada kiinni. Nyt kuitenkin imetys sujuu ja poitsu viihtyisi tissitakiaisena tunteja putkeen. Äidistä on tullut hupitutti! 

Tiivistettynä nöppönenän ja äiskän (ja isinkin) kuusi ensimmäistä päivää yhdessä ovat sisältäneet maitoviiksiä, itkua, vähiä unia ja unettomuutta, maailman ihmettelyä, kaaressa lentävää pissaa, äidin jaloille valuvaa kakkaa, pukluharsoja, tuutulauluja, silittelyä ja sylittelyä. Päällimmäisenä kuitenkin hirmuinen ilo, onni ja rakkaus! 


21 kommenttia:

 1. Muistan nuo aivan ihanat ensihetket <3 Nauttikaa toisistanne ja tsemppiä!:)

  VastaaPoista
 2. Iiik en kestä! Onnea vielä kerran ihanaa! :) mulle annettiin heti sairaalassa ritakumi käyttöön kun ei meidän neiti meinannut saada otetta. Nyt on melkein 10kk imetystä takana ja rintakumi jäi pois 3kk ikäisenä jos oikein muistan.... ja on tähänkin väliin mahtunut vaikka mitä, rintatulehdus ja muuta mukavaa. Tsemppiä uuteen arkeen, ei saa luovuttaa ja luota itseesi ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se työtä ja jaksamista selvästi välillä vaatii, että imetys onnistuu. Mäkin kokeilin rintakumia jo, mutta onnistuu se pienen väännön kautta nyt jo ilmankin niin josko se tästä. Tekniikkalaji :D ja kiitoksia :)

   Poista
  2. Heh joo sitä se on, ja parempi vaan jos onnistuu ilman! :)

   Poista
 3. Tsemppiä imetyssessioihin! Meillä poika oli kanssa samanlainen aluksi, nyt tämä tyttö on ihan erilainen. Mutta lyhyt vaihe se on, kannattaa nauttia nyt, kun voi vielä katsella lempisarjoja samalla, kun imettää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu! Yllättävän mukavaa tämä nyt on kun onnistuu :) sohvan nurkassa tai sängyssä löhöilyä pienen kanssa <3

   Poista
 4. Ihanaa että on mennyt hyvin, on toi alku varmaan jännää aikaa :) poitsu näyttää vähän Mikaelilta mun mielestä, hih :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on tosiaan! <3 Vähän on kyllä samaa näköä :D hassua..

   Poista
 5. Ihanaa ja vauva-arkea teille! Nauttikaa! <3

  VastaaPoista
 6. Tsemppiä paljon! <3 Muistan nuo tunteet imetyksen suhteen. Niin monta kertaa tuli itkettyä kun en heti onnistunut imettämään niin kuin vanha tekijä. Myös jokainen hoitaja neuvoi eri tavalla jonka vuoksi olin aivan pyörällä päästä. Onneksi kuitenkin eräs hoitaja tsemppasi niin hyvin, että uskoin vain häneen. Kaikki uusi pelottaa, tulee niitä turhaantumisen, itkun, kiukun ja ennen kaikkea onnen tunteita <3 Haleja paljon ja ihanaa vauva-arkea! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan samaa mieltä! Onhan tässä ollut opeteltavaa, mutta niinhän sen kuuluukin mennä. :) palkitsevaa kyllä kun nyt sujuu jo niin mukavasti! ja kiitos tuhannesti <3

   Poista
 7. Meilläkään ei imetys lähteny heti käyntiin, koska oli liian matalat rinnan päät että mentiin useampi kuukausi rintakumin kanssa, mutta pääsimme irti siitä ja sen jälkeen on onnistunut hyvinkin. :)

  Onko teillä mies nyt isyyslomalla? Mukava lukea teidän kuulumisianne! <3
  Haleja! :)

  - Liina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa olla nämä alun vaikeudet aika yleisiä siis :) mies on vielä ensi viikon lomalla, sitten palaa töihin muutamaksi viikoksi. Kesäkuun alusta heinäkuun loppuun hän on sitten taas lomailemassa meidän kanssa :) kiva pitkä perhekesä siis tulossa, jee!

   Poista
  2. Sepä mukavaa että saatte kesälläkin viettää paljon aikaa yhdessä! <3

   Poista
 8. Ihanaa vauva-arjen alkua! ♡ hassua että se on yhtä aikaa niin jännittävää,väsyttävää,ihanaa kuin vaikka mitä muuta! Ihana pieni nöppönenä teillä siellä ♡ :)

  VastaaPoista
 9. Ihana lukea teidän kuulumisia! ♥ Kaikkea hyvää teidän vauva-arkeen ♥

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥