tiistai 19. toukokuuta 2015

NeuvolassaKäytiin tänään nöppiksen kanssa neuvolassa. Neuvola on parin kilsan päästä meiltä kotoa niin päätin, että kärrytellään sinne. Siitä tulikin aika powerwalk kun lähtö viivästyi. Oon huomannut, että aikataulujen noudattaminen näin pienen vauvan kanssa on aika vaikeaa. Ei oikein pysty ennakoimaan iskeekö nöppikselle nälkä juuri kun pitäisi lähteä ovesta ulos tai pitääkö sittenkin vielä vaihtaa vaippa ja tehdä pesut kun yllärikakka haisee nenässä. 

Neuvolassa jutusteltiin siitä miten vauva-arki on lähtenyt rullaamaan ja miten meillä jaksetaan. Hyvin jaksan vaikka mäkin olen muutamat kyyneleet tirauttanut. Kyyneleet nöppiksen lohduttoman itkun ja masuvaivojen vuoksi. Nyt ne ovat ainakin toistaiseksi vähän hellittäneet. Masuvaivoihin oon antanut cuplatonia joka tuntuu toimivan hyvin. Ainakin pikku mies pörisee siihen malliin. 

Nöppönenä on saanut hienosti lisää painoa ja pituutta. Viimeksi neuvolassa 12 päivää sitten painoa oli 3350g ja pituutta 51cm. Nyt painoa oli 3890g ja pituutta 53,5cm. Eipä ihme, että 56cm kokoiset vaatteet ei tunnu enää juurikaan isoilta. Tätä kasvuvauhtia mulla on ens kuussa taapero (no ei kai sentäs). En kestä! Mun iso pieni jäbä. <3 Miksi pitää kasvaa niin kovalla vauhdilla? 

Nöppiksen toinen silmä rähmii vähän. Se on kuitenkin kuulemma aika normi juttu pienillä. Johtunee kyynelkanavan ahtaudesta, joka korjautuu ajan kanssa. Silmää saa putsata aika ahkeraan. Muutoin kaikki hyvin meidän vauvaparatiisissa! Lupaan kirjoittaa sen synnytyskertomuksen tällä viikolla. Miten onkaan niin saamaton olo! Nöppis pitää kiireisenä. ;)

14 kommenttia:

 1. Meillä oli myös masuvaivaa mihin auttoi disflatyl, mutta monet itkut tuli silloin myös itkettyä :( hyvin poju kasvaa :) imetätkö?:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaapi olla aika tavallinen kiusa näillä pienillä :( imetän juu! Poju roikkuiski koko ajan mussa kii :D

   Poista
  2. Meillä disflatyl vain lisäsi itkua, ei ollut siis apua meillä. Mutta noi on niin erilaisia juttuja joka vauvan kanssa ja jos masuvaivat kovin jatkuu, niin kannattaa kaikkea kokeilla. :)

   Poista
  3. Näinhän ne on! Onneksi nyt tuntuu helpottaneen jo kun käytetään cuplatonia säännöllisesti :)

   Poista
 2. Meillä on Disflatyl kovassa käytössä ja olen myös itse jättänyt ruisleivän, sipulin, suklaan ym. sellaiset ruoat pois jotka aiheuttavat vatsan väänteitä. Tytöllä oli myös rähmivä silmä kun syntyi, nyt onneksi jo parantunut :)
  Haleja!

  VastaaPoista
 3. Meillä Oliverin silmä kanssa rähmi niin paljon että kävimme lääkärissä ja saimme silmätippoja. Rähmi ihan niin että silmät olivat ummessa. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi pientä :( onneksi apu löytyi! Meillä ei onneksi ihan niin paljon rähmi ja neuvolassa lupailtiin, että ei tarvitse lääkettä tähän vaivaan. Helpottaa ajan kanssa ja putsauksella. Toivotaan parasta!

   Poista
 4. Hih miekin muistan ton aikataulujen hankaluuden, onhan se edelleen vähän hankalaa, mutta kun rytmit löytyy ja oppii laskemaan paljonko lähtemiseen tarvitsee aikaa niin oppii kyllä varaamaan sitä valmistautumis aikaakin :D hiljaa hyvä tulee :) meidän neiti rähmi toista silmää ensimmäiset 5kk ja sitte yks kaks vaan tajusin etten oo pitkään aikaan putsannu sitä, kun ei ollutkaan enää tarvekaan. Mie hieroin aina samalla ku imetin, neuvolan tädin ohjeen mukaisesti nenän vartta pitkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh :D onneksi varmasti tosiaan helpottuu aikatauluttamiset! Tommosesta hieromisesta en oo kuullutkaan! Tarkoitus varmaan sitä kyynelkanavaa saada puhdistumaan? Voitais kokeilla tuota :)

   Poista
  2. Meillä Alexin silmät kans rähmi tosi paljon ja tuo sisäsilmäkulman alta painelu autto siihen aika hyvin :) ps. Iso pieni,ihana pojankoltiainen ♡

   Poista
  3. Täytyy sitä harjoittaa siis :) ja niiiin on! <3

   Poista
 5. Ai kamala, millä vauhdilla siellä kasvetaan! Eihän se vauva kerkiä tuommosella kasvutahdilla olla oikeasti kuin aivan hetken vain mini :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! :D mä en tajunnut ollenkaan, että kasvu on oikeasti näin nopeaa heti alkuunsa. Voi pientä miestä!

   Poista

Kiitos kommentista! ♥