maanantai 8. kesäkuuta 2015

Kuulumisia

Aikaisemmin oon ehkä vähän kyseenalaistanut sitä kun sanotaan, että vauvaperheen arki on usein kiireistä. Mikä siinä on niin kiireistä kun vauva vaan nukkuu ja syö? No eihän sitä tietysti kokematta välttämättä ymmärrä. Nyt ymmärrän! Meillä mies oli kotona vaan ekan viikon nöppiksen synnyttyä ja sen jälkeen ollaan oltu nöpän kanssa kaksin vaihtelevasti miehen kolmivuorotyön mukaan. Nyt kuitenkin miehellä alkaa melkein kahden kuukauden kesäloma! Annan isot peukut kaikille jotka hoitaa aina sekä äidin että isän roolia! Kaikessa ihanuudessaan tämä olisi kyllä paljonpaljon rankempaa jos ei olisi tuota miestä.

Päivien luonne vaihtelee meillä aika paljon. Välillä nöppis haluaa olla sylissä koko päivän ja mun pitää hoitaa kaikki yhdellä kädellä. Tällaisina päivinä unetkin on paras ottaa äitin kainalossa tai liikkuvissa vaunuissa. Kyllä sitä juustoa oppii leikkaamaan yhdellä kädellä ja spagettia syömään vasemmalla kädellä kun on vaan pakko. Vessaan ja suihkuun mennään yhdessä tai sitten kiireen tuntu peffassa itkuhälytintä vahtien. Hyviä dieettipäiviä tällaiset kun ei oikein kerkeä syömään kunnolla ja poitsua pitää hytkytellä ja nukuttaa vaunuissa. ;) 

Välillä sitten nöppis viihtyy oikein mielellään sitterissä ja nukkuu pitkät pätkät parvekkeella vaunuissa. Niin kuin tänään! Oon saanut käytyä kaupassa, siivottua kotia ja vihdoinkin purkanut vikat muuttolaatikot. Vähän jännittää kuinka unta riittää yöhön asti kun hereillä oloa on ollut niin vähän tänään. 

Masuvaivojen takia illat menee vaihtelevien desibelien mukaan huutaen. Eilinen oli tosi itkuinen ilta. Siinä melkein jo itkettiin kilpaa nöppiksen kanssa. Se on niin hirveän turhauttavaa ja surkeaa kun tekee parhaansa että pienellä olisi hyvä olla, mutta mikään ei auta. Meillä on ollut cuplaton käytössä, nyt vaihdoin sen disflatyliin joka toimii paremmin. Pierujumpat ja hytkyttelyt auttaa vaihtelevasti. Kävelisin vaikka käsilläni jos se vaan auttaisi! Noh, eiköhän tämä helpota. Tänään (kopkopkop) nöppis ei ole huutanut ollenkaan vaan on ollut supertyytyväinen. Ihanasti vain tuhisee tuossa vieressä. <3

 5 viikoisena nöppis painaa jo 4800g ja on 55,5cm pitkä!

10 kommenttia:

 1. Mun yks mammakaveri lakkas syömästä melkolailla kaikkea kun vauva huusi masuvaivoja, ei auttanu cuplatonit tai disflatylit.. Tais syödä pelkistää salaattia ja lihaa/kanaa. Kaikki herkut, leivät ja maitotuotteet pois :/ nyt hällä on 5kk poitsu, joka kyllä edelleen itkee ja puklaa :( Toivottavasti helpottaisi teillä kohta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui onpa ollut kovat toimet! :( meillä on nyt ainakin helpompaa! Kopkopkop...

   Poista
 2. Ihania kuvia! <3 ja kivaa et saat nyt seuraa ja apua koko päiväks ! Pitää sit taas treffailla :) ps. Pierujumppa XD t. Ansba

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan :)) pierujumppa on parasta :D siit saa sairasta mielihyvää ku saa vauvan piereskelemään

   Poista
 3. Kylläpäs teidän arki kuulostaa tutulta ;) Loistavaa, että saatte viettää yhdessä noin pitkän kesäloman!:) Meillä on kas noita mahavaivoja, välillä enemmän ja välillä vähemmän. Mä oon ottanut rela-tipat käyttöön ja tuntuu, että niistä on ainakin jonkun verran apua. Mutta aina ei samat jutut tehoakaan toiselle. Kivaa viikonloppua teille!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eikö vaan ;) ollaan pidetty parin päivän tauko D-vitamiinista ja nyt on masuvaivatkin helpottanut. Seuraavaksi kokeillaan jotain toista merkkiä josko ei aiheuttaisi vaivoja :)

   Poista
 4. Todennäköisesti oot jo kokeillutkin mutta meillä auttoi noihin alkuaikojen masuvaivoihin maitohappobakteerit eli otettiin käyttöön se rela-d, joka on edelleen nelikuisena käytössä. Auttoi sen verran hyvin, että ei tarvittu noita ilmanpilkkojalääkkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä epäilen että meillä osaksi masuvaivojen syy oli juuri D-vitamiinin. Ja siis tosiaan oli se rela-D. Kokeillaan nyt jotain ihan muuta merkkiä seuraavaksi :) täytyy kokeilla mikä se perimmäinen syy nyt onkaan! :) onneksi helpottanut!

   Poista

Kiitos kommentista! ♥