maanantai 13. heinäkuuta 2015

Kuulumisia & ristiäisvalmisteluita hallitun kaaoksen keskeltä

Jotenkin tunnen velvollisuudeksi pyytää anteeksi, että taas on vierähtänyt niin pitkä aika viime postauksesta. Oon ollut laiska bloggaaja, mutta sitäkin ahkerampi äiti. Passitin miehen viikonlopuksi kavereidensa kanssa mökille, jonka takia mun viikonloppu oli yhden vanhemman pyörittämä ja tunnilleen aikataulutettu. Näin viikonlopun aikana kahdeksaa (!!) eri tyttökaveria ja äitinkin kanssa kerkesin shoppailla. Luonnollisesti poitsu kulki viikonlopun riennoissa mukana ja voi kuinka kivaa meillä oli ihan kahdestaankin ilman isiä. 

Nyt uskallan melkein huokaista ja sanoa, että meillä asuu nykyään tyytyväinen vauva! Meillä ei oo vähään aikaan ollut mitään ylimääräistä itkua. Johtuiskohan siitä, että lähestymme maagista kolmen kuukauden ikää, jolloin vauvojen itkuisuus yleensä vähenee. Vaikea sanoa... Tuntuu, että nää vauvojen itkut ja vatsan väänteet on jonkun vielä äitiäkin ylemmän tahon käsissä, ihan henkimaailman juttuja. No, mutta oli miten oli, nyt tuossa vieressä tuhisee tyytyväinen pieni mies riepu kainalossa ja siitä mä olen kiitollinen!

Äitiyden myötä stressaamisen taito on vähän helpottanut. Nyt ei ole enää niin väliä onko kaikilla kotiin kutsutuilla vierailla saman sarjan kahvikupit, kunhan on kupit. En myöskään välitä niin paljon onko tarjottavat omin kätösin pyöritelty vai kaupan pakastealtaasta. Ennen tykkäsin pitää yllä täydellisen vaimokkeen roolia, mutta nyt riittää kunhan näytän ihmiseltä ja jääkaapista löytyy ruokaa. Ei ole niin justiinsa jos nurkissa pyörii pari villakoiraa tai ripsivärit naamassa on eilisen jäljiltä. Tätä asennetta selittää, ehkä myös äitiyden roolin mukana tullut rajallinen ajankäyttö kaikkeen "ylimääräiseen". Tällä tyylillä oon ristiäisiäkin järjestänyt. Tärkeintä on, että poika saa nimen, vieraat ruokaa napaansa ja kaikilla olisi edes vähän kivaa. (Toivottavasti kaikilla on silti samanlaiset kahvikupit.) Stressaamisen on hoitanut mun äiti. Onneksi takana onkin auttavia käsiä! 

Tässä muutama päivä ennen ristiäisiä oon herännyt siihen, että noita koristeita täytyisi jo alkaa askartelemaan. Meille tulee siis seurakuntasalin pöytiin erilaisisia lasipurkkeja ja -pulloja joiden sisään tulee joko tuikku, kukka tai karkkeja. Kukiksi valikoitui simppelisti vaaleansiniset hortensiat ja valkoiset harsokukat. En halunnut mitään turhan monimutkaisia kukka-asetelmia, jotka on myös kalliita. Niin kuin oon aikaisemminkin sanonut: halvalla hyvä tulee!

Purkkeja ja pulloja on ostettu kierrätyskeskuksesta ja kirpputoreilta. Hintaa niille on tullut jonkun verran alle kymmenen euroa. Purkkeja on yhteensä parisenkymmentä.

Pitsejä ja satiininauhaa löytyi kierrätyskeskuksesta ja Kodin ykkösen verho-osastolta. Ostin kirpparilta myös vaaleansinisiä kaulanauhoja ja helmiä. Sanomattakin selvää, että yksityiskohdat ja teemaväri on vaaleansininen!

Kehyksiin tulee teksti Johanna Kurkelan biisistä Ainutlaatuinen. Samat sanat löytyi myös ristiäisten kutsukortista. En oo vielä ihan varma oliko hyvä idea alkaa maalaamaan kehystä vai olisko ne sittenkin kauniimpia ihan tommosenaan. Pitää mallailla mikä näyttää parhaalta.

Kaikennäköistä yksityiskohtaa vielä askartelematta. Vinkki pojan tulevasta nimestä löytyy kuvasta.  ;) En vielä tiedä tulenko paljastamaan nimeä blogissa vai jääkö se salaisuudeksi... Pari unetonta yötä sen pohtimiseen!

Palailen taas heti kun kerkeän! Ristiäiset ovat sunnuntaina 19.7, joten siihen asti ainakin pitää kiirettä jonkin verran. Instagrammissa pysyy paremmin kärryillä, kun sinne päivittelen useammin. :) Terkkuja nöpältä a.k.a Ukkelta!

6 kommenttia:

 1. Mä jotenkin luulin että ristiäiset oli viime sunnuntaina jo, mut hokasin sitte vähän myöhemmin, että teit vaan valmisteluja ;) Ihanaa, että teillä on tyytyväinen pikku Ukke (ihana nimi tääkin!) ja hän tulee kyllä saamaan kauniit ristiäiset :)

  VastaaPoista
 2. Ja mitä pidempi tauko postauksensa, sitä vaikeampaa on kirjoittaa! Ihanat noi purkit ja koristeet <3 hööh et voi olla kertomatta nimeä, mä oon liian utelias :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä! :D Ehkäpä mä sen ensimmäisen paljastan. Nää on niin vaikeita juttuja. Mitä paljastaa blogissa ja mitä pitäisi jättää kertomatta... Huh!

   Poista

Kiitos kommentista! ♥