maanantai 14. syyskuuta 2015

Projekti: parempi minä (vaikka oon ihan ihana näinkin)

En tiedä onko tää ehkä jonkunlainen klisee blogimaailmassa, että kirjoitetaan siitä kuinka halutaan voida paremmin, elää hetkessä ja olla onnellisia just nyt. Siitä huolimatta aloitan nyt projektin nimeltä minä ja tuun jonkun verran siitä varmaan raportoimaan tännekin. Arvatkaas mitä? Nimittäin mä haluan voida paremmin, elää hetkessä ja olla onnellinen. Äitinä sitä helposti unohtuu vauvan tarpeiden varjoon. En sano, ettäkö se olisi huono juttu kun vauva tulee ykkösenä. Tietysti tulee. Haluan silti hyvänä kakkosena muistaa myös oman hyvinvointini.

Mulla tuli raskauskiloja yhteensä 19. Suuri osa niistä oli loppuraskauden turvotusta, jotka lähti melkein heti synnytyksen jälkeen. Kahdeksan kiloa lähti noin kahdeksassa päivässä kun synnäriltä kotiuduttiin. Hyvin pieni osa oli vauvaa (3300g). Tietty tähän päälle tulee lapsivesi, istukka ja verivolyymin sekä kohdun kasvu (n. 2-3kg). Jos nyt vähän noita lukuja tarkastelee, niin lyhyelläkin matikalla voi päätellä, että aika monta kiloa mulle tuli kyllä ihan puhdasta lädeäkin. Kas kummaa... Viihdyin niin hyvin sänkypotilaana ja söin minkä kerkesin. Suurimmat himot mulla oli ranskalaiset, majoneesi ja cocis. Eipä oo ihme, että paino nousi niin kuin nousi, mutta eipä tuo nyt niin vakavaa ole! Raskaus -ah mikä ihana tekosyy! ;)

Viikko synnytyksestä
Nyt kun näitä synnytyksen jälkeisiä kuvia katsoo, niin myönnän olevani kyllä aika onnekas -palauduin kivan näköiseksi jo viikossa. 

Viikko synnytyksestä
Raskauskiloille sain sanoa hasta la vistat viime viikolla kun vaaka näytti 200g vähemmän kuin ennen raskautta. Täytyy sanoa, että tuntui kyllä hyvältä! En raskausaikana viihtynyt omassa kehossani ja raskauskilot ahdisti. Masuikävä kyllä alkoi vastikään vaivaamaan. Nyt raskauden jälkeen viihdyn tässä nykyisessä kevyemmässä vartalossani oikein hyvin. Sitä tuli huomattavasti armollisemmaksi itselleen. On kuitenkin kiva, että elämässä on tavoitteita. Tavoittelenpa siis vähän pirteämpää elämäntyyliä!

Nyt kun lädet on pudonnut imetyksen ja vaunulenkkien myötä kankkulan kaivoon on hyvä hetki aloittaa treeni kohti vähän kiinteämpää ja lihaksikkaampaa vartaloa. Hankin salikortin salille, joka on melkein kiven heiton päässä kotoa ja salikaverin sain naapurin äitiystävästä. Ruokavalio sisältää nykyään enemmän proteiineja ja hyviä rasvoja ja vähemmän hiilihydraatteja. En kuitenkaan oo mitenkään asiantuntija näissä asioissa, joten perus maalaisjärjellä syön ruokani. En kiellä itseltäni mitään, mutta katson enemmän mitä suuhuni vien ja suunnittelen ateriat paremmin. En myöskään meinaa stressata vaikka en ehtisi salille.

Nyt

Nyt
Lähtötilanne on siis 60,5 kg noin 4,5 kk synnytyksen jälkeen. Suuntana kiinteämpi vartalo ja hyvä fiilis. 

4 kommenttia:

 1. Erittäin hyvä palautuminen! <3
  Itelläni oli kanssa nopeaa palautumista, kaikki karistettu pois n. 6 kk :) hih, vieläkin näkyy tuo linea negra ;)

  VastaaPoista
 2. Hyvin olet kyllä palautunut! :) kuinka pitkä olet ?mulla vielä raskauskiloja 10kg ja masentaa..... poika syntyi 7.5 :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 170cm kai? Tai tuskin se pituus on mihinkään muuttunut :D voi älä lannistu! Varmasti omalla painollaan nekin kilot putoaa :) tsemppiä, päivä kerrallaan! <3

   Poista

Kiitos kommentista! ♥