keskiviikko 21. lokakuuta 2015

Jokaisen pikkupojan unelma - DIY

...ja kaiken tasapuolisuuden nimissä, miksei pikkutyttöjenkin unelma.

Ostin muutama kuukausi sitten kirppikseltä kymmenellä eurolla lasten pöydän ja kaksi tuolia. Ajatuksena oli tuunata niistä oman näköiset. Eivät nimittäin olleet kummoisessa kunnossa kun ne ostin. Entisten taitelijoiden merkit näkyivät hienosti pöydän pinnassa kun poistin vahakankaan pöytälevyn päältä. En tiedä kuka on Buuk, mutta varmaan joku tosi hyvä tyyppi. Ruskea petsaus ei myöskään ollut mun mieleen.Huonekalujen maalaamisessa tärkeintähän on pohjatyö. Tämän tiedostaen jätin sen silti tekemättä, koska haluun aina kaikkihetinytäkkiä valmiiksi. Ne on siis vain maalattu valkoisella pariin kertaan. Koitin hiomista, mutta into siihen loppui ekan viiden minuutin kohdalla. Maali ei siis välttämättä pysy niin hyvin kuin mahdollista, mutta mennään näillä.


Valkoiseksi maalaamisen jälkeen pyörittelin mielessäni sitä tuleeko pöydän pinnalle liitutaulumaalia vai autorata. Autorata vei voiton. Liitutaulu saattaa ilmestyä sitten joskus Leon vaatekaapin oveen. Autorata on superhelppo tehdä DC-Fix muovilla. Leikkasin autotiet pätkissä ja läiskin sinne mihin parhaiten mutkat sopivat. Valkoiset katkoviivat, vai siis miksikä niitä oikein sanotaan (blondi..), on tehty valkoisella korjaustussilla. Ei siis todellakaan pysyvä ratkaisu, koska se lähtee irti kun tarpeeksi raaputtaa. Korjaan sitten joskus kun saan valkoista muovia ostettua. Hyvä väliaikaisratkaisu pojan huoneeseen, joka on 5 kk eikä ymmärrä tuon taivaallista mitään autoista saati niistä katkoviivoista (mikä hitto se oikea nimi on?). 

Automatot ei oikein ole mun mieleen sisustuksessa. Ne on suurin osa aika räikeitä ja matto hallitsee niin paljon koko huoneen sisustusta, että ainakaan näillä näkymin meille ei ole sellaista tulossa. Mieli tosin voi hyvin muuttua sitten kun Leo roikkuu housun lahkeessa ja kertoo sellaisen oikein kooooovasti haluavansa. Nythän tää on vain kivaa, kun saan päättää kaiken. Joskus se Leonkin mielipide alkaa olla painava. 

Tää autopöytä on nätti, kätevä, sisustukseen sopiva ja mikä tärkeintä kiva lisä oikein lapselliseen huoneeseen. Autoilla on kiva ajella pöydän ääressä, vaikka eihän sitä tiedä vaikka autot ei olisikaan Leon pala kakkua. Tällainen on varmaan kans oikeen kiva tehdä yhdessä lapsen kanssa. Silloin muksu saa sinne just ne tönöt ja tiet kun tykkää. 


Mitäs tykkäätte?

12 kommenttia:

 1. Ompas hauska idea! Eikä ole edes tullut tuollainen mieleenkään että voisi noinkin tehdä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikö vaan! Mä bongasin tän kai jostain facebook ryhmästä, en nyt enää muista mistä. :D mut on kyl hauska!

   Poista
 2. Hei toi on tosi kiva! Veikkaan että meilläkin isompi tyttö tykkäisi tollaisesta, pitää siis pistää harkintaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa! :) Tää tuli todella halvaksi. Muovirulla maksoi ehkä 5e?

   Poista
 3. Onpas hauska idea ja toteutus! Pakko kertoo opiskelumuistoja :D ostin kirpparilta parilla eurolla automaton mun rovaniemen kotiin! Sellaisen ovimaton kokoisen. Toisilla luki matossa tervetuloa :D nyt viimesimmässä muutossa heitettiin se pois koska se kärsi pahasti parvekemattona :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitosta :)) hahah! Se on varmaa ollu hauska näky ovimattona :'D

   Poista
 4. Magee!! Munki pitäs kokeilla tota DC-fix-muovia, siitä kun näyttää saavan vaikka ja mitä aikaan ;) Lastenhuoneen tuunaus alkaa sit kunnolla kun saadaan tietää kumpi tulee :)

  VastaaPoista
 5. Sä oot kyl taitava!
  Nimim. Peukalo keskellä kämmentä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh voi kiitos :) tää on kyl oikeesti aika helppo tehä! Kuhan leikkelee palasia ja liittää yhteen :D

   Poista

Kiitos kommentista! ♥