tiistai 1. joulukuuta 2015

Joulukalenteri luukku 1

Oon ite tykännyt lukea blogeista joulukalenteripostauksia, joissa siis on jokaiselle päivälle oma postauksensa. Meinasin nyt sit ite toteuttaa tän saman. 

Joululahjat tänä vuonna teen pitkälti itse, joten luukkujen takaa paljastuu muutamat DIY joululahjaideat. (Sukulaiset teitä on varoitettu!) Ollaan tänäänkin käyty Leon kanssa hankkimassa kaikkea kivaa askarteluun. Leo on hyvää shoppailuseuraa, koska ei milloinkaan kiellä multa mitään. Päinvastoin välillä kassajonoon osuva kiukunpuuska pistää äitiin vaan lisää vauhtia. ;) Yleensä kuitenkin ajoitan shoppailureissut niin, että Leo nukkuu päiväunia. 

Lisäksi pitää alkaa harjoittelemaan äititaitoja, nimittäin jouluruokien tekemistä. Ihan huvikseen. Ei se tietenkään hyvien äitien vaadittaviin taitoihin lukeudu, mutta ei kai harjoittelemisesta haittakaan oo, ainakaan mulla. En todellakaan oo mikään loistokokki. Kannatan omassa ruokaympyrässäni enemmän pikaruokaa. Eli siis nopeaa, ei kuitenkaan aina epäterveellistä, joskin hyvin usein epäterveellistä ruokaa. T. tekopyhä terveydenhoitajaopiskelija. Hyvin paljon hiomista vaativien ruoanlaittotaitojen vuoksi lainaan jouluruokareseptit joltain taidokkaammalta ja esitän kokkikoulun sitten teille. 

Lisäksi luvassa on ehkä yksi tai kaksi arvontaa ja muutenkin jouluisia juttuja. En kuitenkaan lupaa ja vanno, että jokainen luukku ilmestyy varmasti ajoissa. Muuttuvia tekijöitä tässä vauva-arjessa saattaa tulla, joten en välttämättä pysty olemaan blogin äärellä prikulleen. 


Oon vähän yrittänyt saada jo joulun tunnelmaa meille kotiin. En välitä ihan hirveästi siitä perinteisestä punaisesta, jonka takia meillä on paljon (mitäpäs muutakaan) kuin valkoista ja hopeaa. Jouluvalot vaatii vielä vähän ränkkäystä, että ne toimii. Hankintalistalla on puolen metrin mittainen oikea joulukuusi. Toisaalta sellainen valkoinen muovikuusi toimisi meidän kotona myös hyvin. Lisäksi tarvitaan lisää koristeita ja kynttilöitä! <3 

Nautin nyt tänä jouluna oikein kunnolla överi-härpäke-tilpehööri-koristeista, koska ens jouluna ne ei todennäköisesti pysy kauaa paikallaan sisustusintoilija Leon takia. Kiitos luojan mun mies on oikein sopeutuvainen ja kiltti, eikä juurikaan sano vastaan näille mun sisustamisille. Oikeastaan meillä on hyvinkin samanlainen maku. Mä tietysti salaa ripottelen ympäriinsä näitä kimaltavia rinsessajuttuja.


Tänä vuonna Leo ei vielä saa omaa kalenteriaan, koska ei siitä tajuaisi hölkäsen pöläystä. Ensi vuonna se on sitten varmasti ajankohtaisempaa. Toisaalta jos tekisin nyt Leolle joulukalenterin tulisi se hirmuisen halvaksi, koska mieluisia ylläreitä olisi esimerkiksi muovipussit, johdonpätkät, roskat ja kaikki kahiseva. (Sukulaiset: emme silti toivo joululahjoiksi semmoisia hehe..) Mulla on varmuuden vuoksi kaksi suklaakalenteria. Yhden toi juuri äsken naapurin äitiystävä kotiin kuljetuksella (!!) ja mun äiti ilmoitti myös ostaneensa sellaisen. Kiitos! Mä voisin kyllä hyvän joulun kunniaksi syödä paketillisen suklaata päivässä! 


Onko teillä jotain jouluisia ja miksei ei-jouluisiakin juttuja mistä haluisitte lukea?

4 kommenttia:

  1. Suloinen kalenteri!! Jouluinen koti - postaus olis kiva =)

    VastaaPoista
  2. Joulukalenterit blogeissa on parhautta! Mulla aukesi kanssa tänään omassa blogissa eka luukku, jee!

    http://onnelinhopeareunuksia.blogspot.fi/2015/12/luukku-1-jouluhorhovauva.html?m=1

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥