tiistai 22. joulukuuta 2015

Luukku 22 / DIY heijastin

Monessa blogissa on pyörinyt innostus sudenkorento-heijastimiin. Ne on superhelppo tehdä eikä materiaalitkaan ole kalliit. Sain kuin sainkin aikaiseksi tehdä näitä joululahjaksi. Oonkin tänään ollut oikee tonttu tomera. 

Harmikseni en löytänyt heijastinnauhaa joka olis ollut kaksipuoleista, joten nämä on nyt tehty yksipuoliseen heijastinkankaaseen. Toisaalta ei se yksipuolisuus nyt juuri haittaa jos nämä kiinnittää ilman narua vaikka hihansuuhun. 

Tekemiseen tarvitset siis heijastinnauhaa/kangasta, korupiikkejä ja helmiä. Heijastimien kiinnitykseen voi käyttää hakasia tai lankaa. 
Korupiikki laitetaan läpi kahdesta heijastin siivestä ylläolevalla tavalla. Itse käytin neulaa apuna, koska kangas oli sen verran paksua. Heijastimen jälkeen lisää helmiä ja lopuksi piikin pää käännetään esimerkiksi pihtien avulla kiinni.
Mä pistin jo vaunuihin kaksi heijastinta kiinni. Näyttää nätiltä, eikö? Nää on tosi nopeat tehdä, joten näppärä ehtii vielä tehdä joululahjaksikin. Jos ei joululahjaksi niin edes halvaksi henkivakuutukseksi. :) Hahaa, kerkesinpä vielä tämän vuorokauden puolella postaamaan!

Alkuperiään sudenkorento-heijastin taitaapi olla täältä


5 kommenttia:

 1. Noi on ihania. :)
  Meidän eskarilainen teki tuollaisen 4H-kerhossa syksyllä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin on! Miten helposti saakaan tehtyä niin söpöjä heijastimia :)

   Poista
 2. Noi on kyllä tosi nättejä ♡ :)
  Tollasen voisin hyvin ripustaa omaankin hihaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥