sunnuntai 24. tammikuuta 2016

Nam nam apinaevästäLeon yksi ehdoton herkku on tällä hetkellä apinaeväs. Tää on todella helppo valmistaa ja jopa tämmönen kahden vasemman käden kokki onnistuu. Apinaevästä on myös helppo varioida. Kokeileva keittiö voi tosin mennä oikein hienosti metsään jos yrittää liikaa niin ku minä. Ei kannata esimerkiksi kokeilla korvata banaania maissilla. Just saying - se ei toimi. Maissi-kauraseosta ei myöskään pysty pelastamaan polentalla tai kananmunalla. Maistuu pahalle. Älkää kokeilko... Mulla on keittiössä usein käsitys, että kaikkea hyvää voi yhdistellä päättömästi. Hyvä plus hyvä voi olla myös todella huono. No, mutta turha yrittää tehdä yksinkertaisesta ja hyvästä yhtään mitään muuta. Tämä toimii tämmöisenään!

Apinaevääseen tarvitset 
Banaania
Kaurahiutaleita
Lirauksen öljyä

Muussaa banaani ja heitä sekaan kaurahiutaleita ja vähän öljyä (noin teelusikallinen) niin, että seoksesta saa pyöriteltyä pötkylöitä. Paista uunissa 200 asteessa noin 15 minuuttia. Itse tein ison satsin kerralla. Kahdesta banaanista tulee jo pakkaseen asti ihan kivasti. Pakastin minigrip-pusseissa. Semmonen on helppo napata pakkasesta mukaan välipalaksi.


Tähän voi lisätä mukaan myös esimerkiksi luumua (itse käytin kuivattuja huuhdeltuina) tai vaikka marjoja. Oikeastaan vain mielikuvitus ja makumieltymykset on rajana. Kiva, nopea ja helppo sormiruoka ja maistuu äidillekin

Oletteko kokeilleet? Minkä makuisena? 

10 kommenttia:

 1. En ole kyllä koskaan kokeillut, banaanilettuja kyllä... mutta ne eivät maistuneet Oliverille :D mutta pitää näitä kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, mä oon tehnyt kans niitä. Mä on varmaan vaan turhan hätäinen, koska en oo koskaan saanut letun muotoisia niistä. Lähinnä epämääräisiä kasoja :D Ihan hyvän makuista silti!

   Poista
 2. Vau täytyy kokeilla :) lisää tälläsii helppoja terveellisiä ohjeita :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva! Täytyy miettiä lisää mitä nyt joskus tuolla keittiössä tulee hääräiltyä. :)

   Poista
 3. Yleisin ehkä on kaurahiutaleita, ohrahiutaleita, omenaa ja päärynää.

  VastaaPoista
 4. hei meidän allerginenkin sais syödä näitä! (ainakin jos keskiviikkona lääkäri ei kiellä kauraa) katotaan teenkö itelleni vai Tuhinalle, mutta kuulostaa niin helpolta että pakko tehdä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi vitsi toivottavasti ei kieltänyt! Nää on kyllä kivoja välipalapatukoita ihan itellekin :)

   Poista
 5. Hei visti haluun testaa noita! Leollahan on ihan fitness dieetti ;)
  - Ansba

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heheh, joo! :'D Treenataan siitä seuraava maailman vahvin lapsi! (Älkää nyt kukaan vaan ottako ihan kirjaimellisesti)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥