torstai 2. kesäkuuta 2016

Loma ilman lasta vs. loma lapsen kanssa


Loma ilman lasta 

- Lentokentällä käyt kahvilla ja tutkit tax-free-myymälöiden valikoimaa kaikessa rauhassa. Ostat huulipunan, joka sopii yhteen uuden mekkosi kanssa. 

- Lentokoneessa otat torkut ja heräät syömään. Aika menee kuin siivillä (heh heh), eikä matka tunnu ollenkaan pitkältä. Ihmettelet miksi taas lentokoneeseen on eksynyt lapsiperhe. Eikö ne osaa pitää noita vaahtosammuttimen korkuisia tyyppejä hiljaisina?

- Kohteessa otatte taksin hotellille. Nautit maisemista ja otat muutaman valokuvan. Mietitte kaverisi kanssa illan suunnitelmaa. Kaksi sinkkunaista - teitä ei voi pysäyttää mikään! 

- Hotellihuone on juuri sopiva kahdelle. Parisänky näyttää kutsuvalta, varsinkin kun siivooja on taitellut pyyhkeestä joutsenen. Voisihan sitä vaikka ottaa päiväunet.

- Altaalla lepäät, luet kirjaa ja otat aurinkoa. Tilaat drinkin, joka maistuu taivaalliselta kylmänä! Tilaat myös toisen, kolmannen ja neljännen. 

- Ravintolassa syöt rauhassa ja juttelet syventyneesti aikuisten juttuja.

- Illalla menet juhlimaan tyttöystäväsi kanssa. Se on niinku korkkarit kattoon! Ilta venyy yöksi ja tanssit sydämesi kyllyydestä. 

- Aamuyön tunteina hipsit hotellille ja nukahdat x-asentoon.

- Pitkien unien jälkeen heräät jonkun tuntemattoman miehen vierestä. Et muista edellisestä illasta paljoakaan. Eikä edes haittaa.


Loma lapsen kanssa

- Paras asia lapsen kanssa lentokentällä on se, että pääset ohittamaan turvatarkastusjonon. Tutkit myymälöiden valikoimaa hikisenä 10 kg lapsi kainalossa (ei suostu lentokentän rattaisiin). Ostat huulipunan, joka sopii yhteen tummien silmänalustesi kanssa. Lisäksi uusi lelu lapsellesi.

- Lentokoneessa kasaat viihdytyskeskuksen lapsellesi. Leluja, lorukortteja, sosepusseja, maissinaksuja... Koitat vältellä muiden matkustajien katseita kun lapsesi itkee koneen noustessa. Tuhahdat (ymmärtäväisesti) kun edessäsi istuvat aikuiset kysyvät lentoemännältä istumapaikkojen vaihtamisen mahdollisuutta. Lento tuntuu pitkältä.

- Kohteessa otatte taksin hotellille. Takakontti ei mahdu kiinni. Mukana on tietysti kaikki mahdollinen ja mahdoton. 

- Hotellihuone on juuri sopiva koko perheelle ja parisänkykin näyttää kutsuvalta. Yrityksistä huolimatta lapsi päätyy pinnasängyn sijaan silti väliinne nukkumaan.

- Altaalla otatte vahtivuorot, jotta lapsi säilyy hengissä. Märkä ja kylmä lapsi haluaa syliisi juuri kun olet syventynyt kirjaan. Tilaat drinkin. Parhaimman hyödyn siitä saat kulauttamalla koko lasin ykkösellä tyhjäksi, muuten juot sen väljähtäneenä tai et ollenkaan. 

- Ravintolassa pähkäilet mikä annoksista olisi vähiten epäterveellinen ja lapsesi suostuisi syömään sen. Syöt itse vasemmalla kädellä ja oikealla pilkot lapsesi ruokaa. Maanittelet lasta syömään onnistumatta. Lapsesi elää koko viikon banaanimaidolla ja ranskalaisilla.

- Illalla olet päivästä niin poikki, että aikuisten juttuja ajattelematta nukahdat lapsesi viereen.

- Yöllä lapsesi itkee hampaiden tuloa ymmärtämättä, että ollaan lomalla. Käperryt lapsesi viereen lohduttamaan. 

- Aamulla heräät lapsesi jalka naamallasi. Olet niin väsynyt, ettet muista juurikaan edellisen illan tapahtumia.


Palasimme Maltan matkalta monta kokemusta rikkaampana. Loma oli oikeasti ihana ja täynnä aurinkoa, mutta kyllä palasin arkeen ihan hyvällä mielellä. Lapsen kanssa lomailu on huomattavasti aktiivisempaa kuin ilman lasta. Loma mennään lapsen ehdoilla ja päikkäriajasta kannattaa ottaa kaikki riemu irti

Ottakaa yllä oleva vertailu huumorilla ja pilke silmäkulmassa. Kyllä mä Leon kanssa lähtisin uudestaankin ulkomaille. Eihän elämässä oo mitään parempaa kuin tuo oma lapsi. Löhöily- ja rentoutumisloma vaan on aikalailla mahdoton yhtälö touhukkaan 1-vuotiaan kanssa. 

Sinkkuloma ja loma lapsen kanssa on kaksi täysin eri asiaa. En mä sitä sinkkulomaakaan enää haluaisi. Lapsen kanssa lomailu oli vain odotettua rankempaa. Rankaksi siitä taisi tehdä nuo juuri puhjenneet ylähampaat joita Maltalla öisin itkettiin. Väsymys tekee kaikesta vaikeampaa ja eihän sitä lomalla haluaisi olla väsynyt. Jos vaikka seuraavan kerran sitten kun Leolla on kaikki hampaat suussa? 

9 kommenttia:

 1. Joo ei se lasten kanssa matkailu oo mitään iisiä puuhaa. Äiti laitto mulle viestin kun oltii vikaa päivää turkissa "oot löhönny rannalla nyt viikon ni voit varmaan....." jooo ei paljoa tullut kyllä löhöiltyä noiden kanssa :D Sanoinkin että seuraavan kerran uudestaan kun tytöt on 9 vuotiaita :D Ei vaan!

  VastaaPoista
 2. Hahah kuulostaa tutuille nuo molemmat lomavaihtoehdot :D Mutta kyllä lapsen kanssa lomailu on myös antoisaa, kun näkee miten lapset nauttii myös uusista maisemista :)

  VastaaPoista
 3. Hauska kirjoitus! :D mun tekis kans kauheesti mieli "lomalle", mutta taidetaan ainakin pari vuotta odottaa :D tai sitten palkkaan isovanhemmat mukaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se silti on kokemisen arvoista! Pitää vain asennoitua siihen, että lapsi on matkanjohtaja :D

   Poista
  2. Juu ei varmaan kannata koko lomaa yrittää aikatauluttaa, saattaa tulla yllättäviä muutoksia :D

   Poista
 4. Me kotiuduttiin eilen viikon reissulta Turkista, matkassa mukana teidän Leoa kaks viikkoa nuorempi Elias. Kyllä muuten kuulostaa tutulta nuo sun alemman listan asiat! Meillä itkettiin myös puhkeavia ylähampaita =D Matkassa mukana myös Eliaksen isosisko ja -veli, 7 ja 6 vuotiaat äärimmäisen äänekkäät, nopealiikkeiset ja meneväiset lapset, ja onneksi!! Mun vanhemmat. Kiva reissu oli mutta kylläpä vaan on tosiaankin ihana olla kotona =D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥