keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

"Tahvia!" - ekoja sanoja

"KAH! KAH!", hän ilmoitti tietävästi sylissäni keittiössä. 
"KAH" ja osoitus kahvinkeittimen suuntaan. 
No todellakin - kahvia! Hienosti osasit. Äiti keittää kahvia. 
Tahvia! 


"Toi!" = tahtoo
Leon eka kunnon sana oli äiti. Sitten tuli isi "iti" tai "ishi". Ruokapöydässä hoetaan "nam nam", hiekkalaatikolla on "tiekkaa" ja Alma on "aiia". Palloa "heittä" siis heitetään ja vaari on "taari".

Näin se sanavarasto kehittyy. Päivittäin useasti hoetut asiat alkavat kuulumaan myös Leon puheessa. Enitenhän Leon puhe on edelleen sitä omaa kieltä ja sanat puolikkaita tai omia muunnoksia. On huvittavaa ja aika hellyyttävää miten Leo katsoo silmiin ja kertoo ihan tosissaan omia juttujaan. "Täölälälräläläööpöplöpöl kakkakakakak."

Jep, rakas. Samaa mieltä, kakkakakakka. 

Ihmehän tuo silti on, että tiekka tuli ennen tahvia, koska äiti keittää vähän kahvia todella usein. Aamun hokemat kuuluu kutakuinkin näin "Huomenta. Krooh. Joo, siis huomenta. Krooh. No nyt äiti nousee. Vaipan vaihtoon. Äiti keittää kahvia. Aamupalalle. Kahvia."

Mitkä ovat olleet teidän muksujen ekoja sanoja?

14 kommenttia:

 1. Ekoka sellaisia sanoja, millä todella tarkoittaa mitä sanoo ovat äiti, hömppä (lamppu), kakka (sanoo aina kun on jo tehnyt pökäleen vaippaan..), käi (toi), kukka, auto

  VastaaPoista
 2. Meillä oli kans äiti eka mutta se unohtui pitkäksi aikaa ja toinen sellanen joka oikeasti myös tarkoittaa sitä mitä on oli kakka. Myös kaikki roskat on kakkaa :D

  VastaaPoista
 3. Hienosti on ruvennut sanoja teillä kyllä löytymään, vaikka ikää ei ole tuon enempää :)<3 Ja "tahvi" on kyllä tärkee osata :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu! Vaikka moni on kyllä sellainen, et vaan lähimmät tajuaa mitä tarkoittaa :D

   Poista
 4. Hihih ihana Leo <3 Ihanasti sieltä jo tulee jotain sanoja :) Ja mikä tärkein, kahvia!!

  VastaaPoista
 5. Voi miten suloinen ♡
  Meil Antonin eka sana oli kenkä ja Vilmerillä äiti.

  VastaaPoista
 6. Hihi, tahvia! :3 Meillä eka sana oli se perinteinen "ääti" ja perään tuli "iti" melkein heti. Sitten niitä sanoja onki tullu aikamoisella vauhdilla :)

  VastaaPoista
 7. Tänään oli vähän vaikea aamu ja jostain syystä minun lapseni sitten tuumasi, että pekkele. Kaikkea ne alkaakin jo matkia. Tuli hiemanko sellainen huono äiti -fiilis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hupsis :D kyllä nuo pienet näköjään kaikenlaiseen tarttuu.. Teräviä :)

   Poista

Kiitos kommentista! ♥