torstai 18. elokuuta 2016

DIY - Vimman lettitrikoo. Kun et osaa ommella, älä tee ite.

Mä oon ikuinen pannulappujen kutoja ja neulojen katkoja. Pannulaput ihan vaan siksi, että hermot ei koskaan riitä kaulahuiviin. Ja oikeastaan vain yksi valmis pannulappu on tullut tehtyä, sekin tasoa kolmasluokkalainen. Leoa odottaessa ostin kirjan tyyliin "ihanimmat neulokset vauvalle". Päätin, että musta tulee äiti joka osaa käsitöitä. Aloitin kirjan ekasta ohjeesta, en nyt enää muista mikä se oli, mutta joku helpoin niistä triljoonasta. "Ylös, alas, oikealta ympäri, vasemmalta viistoista väärinpäin ja nurin." Sitten oli jotain tasoja ja mutkaneuleita, vai mitä ikinä - täyttä hepreaa. Koko unelma käsitöistä kaatui siihen, että en ymmärtänyt ohjeita. Kirja ja langat sai uuden kodin anopilta.

Kyllä se ehkä etäisesti muistuttaa pilveä. Visio ja toteutus ei vaan kohdannut tippaakaan.

Haluisin myös opetella ompelemaan vaatteita, mutta se vaatisi ompelukoneen jota ei ole. Ompelukoneen hankkiminen vaatisi rahaa ja vielä sen sitoutumisen. Mies muistutti, ettei ehkä kannata pistää rahoja monen sadan koneeseen johon menetän hermoni. Niinhän siinä oikeasti varmaan ainakin aluksi tapahtuisi. Mulla ei vaan hermot kestä sitä jos joku mun projekti menee pilalle.

Huomaako sen, että oon ommellut viimeksi ala-asteella? Heh.

Lörinäksi meni viimeisinkin projekti. Vimmaan rakastuneena multa tietty löytyi kaapin perältä tilkku mustavalkoista lettitrikoota projektia odottaen. Että se suututtaa kun visio ei kohtaa toteutusta. Mulla oli mielessä semmonen söpö seinälle ripustettava pehmeä pilvi, josta roikkuu pisaroita. Lopputulos oli kaksi kulmikasta sinne päin pisaraa, kolmatta en enää jaksanut kun paloi pinna ja yksi paksu epämääräisen muotoinen möykky, joka ei asetu roikkumaan nätisti ei sitten millään. Revin suutuspäissäni pisarat tyynystä irti ja nyt se möykky on piilossa Leon sängyn alla. Huvittavinta, että otin tyynyä tehdessäni kuvia, koska halusin näyttää teille kuinka helppoa tällaisen ihanan pilven tekeminen lastenhuoneeseen on. Joo, just. Ehkä se nyt oli muutenkin alkujaan tuhoon tuomittu idea tehdä tällaista trikookankaasta ja käsin ilman taitoja.

16 kommenttia:

 1. Matu, tee vaan. Taidot karttuu tekiessä. Ikä tuo lisää kärsivällisyyttä ja taitoa tekemiseen. Rakkaudella tehty antaa toteutuksen epävireyden anteeksi. Nim.merk kokemusta oli ...nykyään enää vähemmän.

  VastaaPoista
 2. Oot ihan mahdoton ❤️❤️❤️

  VastaaPoista
 3. haha sori nauratti hirveenä tää postaus!:D mutta sillee hyväntahtoista naurua, koska mä oon niin nolo käsitöitten suhteen kun ihminen vaan voi olla. nimimerkillä muut kuto ala-asteella tossut, opettaja anto mun kutoo pelkän puhelinpussin. muut kuto yläasteella kivat (ja sopivat!) lapset, mä sain yhen epämuodostuneen lapasen valmiiks jossa ei oo vielä tänäkään päivänä peukku valmis. ei oo kyllä hajuakaan missä koko Lapanen on, sen verran muaki otti päähän kun ei voinu onnistua! oon vielä vasenkätinen niin arvaa oliko oikeuskätiset opettajat helisemäs kun sain aina kaikki solmuun ja en ymmärtänyt niitten ohjeita kun tein ite erilaista jälkee vasenkätistenä. ei oo kyl yhtää ikävä kässää ja sitä puurtamista kun sai yhtä ompelulankaanki yrittää laittaa silmäneulaan hikihatus puoli päivää :DD ehkä ärsyttävintä on innostua jostain ja sit tajuta ettei se ollutkaan niin helppoo... mutta ajatus on tärkein aina ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah kuulostaa hyvinkin tutulta! 😂 Meidän piti ala-asteella tehdä kans lapaset kenelle tahtoi. Mä menin sieltä mistä aita oli matala, eli lapset 2v veljelle. Ei tullut peukaloita 😅 Ajatus on tärkein! ❤️

   Poista
 4. Aika kauan katoin tota kuvaa ja mietin mikä se on :D Tästä oppineena enpä alakaan mun kaapissa odottavasta Noshin kankaasta tekemään mitään ainakaan käsin. Mulla oli visiona pilvityyny mut siitä tulis mun kätösillä samanlainen kun toi sun ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No juu, jos ees ompelukoneen kanssa? 😂 Raastoi ainaki mun lyhyitä hermoja..

   Poista
 5. Oot kyllä liian kriittinen! Kolmiulotteisen koristeen suoraan ripustaminen ON vaikeaa, ei se välttämättä johdu käsityötaidoista. Nuku pari yötä ja katso hommaa uusin silmin. Nätti siitä vielä tulee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua! ❤️ Mun äiti lupasi auttaa. Ehkä siitä tulee hyvä! (äidit!! ❤️)

   Poista
 6. Kansalaisopistolla on paljon kursseja ompeluun ja neulontaan :) Kukaan ei ole seppä syntyessään. Itsekkin teen kaikkia perusjuttuja ja useasti tulee purettua ja aloitettua alusta töitä joihin käyttänyt kuukausiakin. Ei kannata heti lannistua. Jos viimeiset käsityöt on tullut tehtyä ala asteella ei kannata odottaa vanhempana itseltään muodin huipulla tasoisia töitä. ps. En itsekkään ymmärrä neulonta ohjeista yhtään mitään vaan pyydän jotain tai googlaan videon miten se tapahtuu käytännössä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiitti! Kevään proggis: ompelukurssi! 😄 Josko äiti tai anoppi opettais niin saan kiukutella vähäsen..

   Poista
 7. Ompeleminen ilman ompelukonetta on kyllä haastavaa! :D Yks idea vois olla kansalaisopiston ompelukurssit, siellä voi aloitella ompeluharrastusta ja pääsee käyttämään ompelukonettakin. Sitten voi miettiä innostuuko niin paljon, että hankkii oman koneen.

  VastaaPoista
 8. Heh! Vai mitä, että ompelit siitä tuollaisen hieman jännän näköisen möhkäleen vain siksi ettei meidän tarvitse kadehtia sun taitoja😘 Ei vaan hienoin pilvi ikinä!:DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SIIS JUST SEN TAKIA! oikeesti tein toisen, mut hienomman mutten viittiny kuvata sitä tänne... 😇😏

   Poista

Kiitos kommentista! ♥