tiistai 2. elokuuta 2016

Tavallinen tiistai - kanapannukakkua ja smoothiet seinillä

Aamu alkoi sillä kun taapero tökkäsi mua naamaan isin suojalaseilla - "äittii". Mistä lie ne kaivanut. Tökkimisen jälkeen sain märän pusun ja taapero lähti matkoilleen. Kuuntelin hetken sängystä kun taapero hakkasi olohuoneen arkkupöytää jollain. Myöhemmin selvitin sen samaiseksi taikasauvaksi, joka vastikään ui vessanpöntössäkin. Arkkupöydästä on varissut maalia, koska taapero tykkää niin kovasti rummuttamisesta. Nyt vasta ymmärrän miksi ihmiset pitkittävät ainakin uuden sohvan ostamista taaperoiän ylitse. 


Suodatinkahvi oli loppunut ja siinä samalla puhisin omaa väsymystäni. Onneksi löysin espressopapuja, joista tuli ihan hyvä kahvi. Keitin kahvia pojan hokiessa "kah kah" -sävelmää, joka liittynee tuohon joka aamuiseen kahvirituaaliin. Tavallisesta puurosta ja hedelmistä poiketen päätin tehdä jotain kunnolla terveellistä ja surruttelin meille smoothieta. Mustikkaa ja avocadoa. Kadehdin aina naapurin äitiä, joka tekee kaiken alusta loppuun itse. Itselleni aamupalaa laittaessa pelkästään leivän paahtaminen on liian suuri työvaihe. Ilman Leoa eläisin vallan mainiosti pelkästään suklaalla ja satunnaisella pyhällä hengellä. 


Mustikkaa löytyy yli tarpeiden, koska kyykin maanantaina niitä metsästä. Mies silloin kyseenalaisti, että maksoiko joku mulle siitä marjastamisesta. Ei kuulemma ollut mun tapaista ja oikeasti ei ollutkaan, mutta äitiys muuttaa ihmisiä, eikö? Keksin muuten vastikään, että avocado ei mene pilalle ja lössöksi heti jos sitä säilyttää jääkaapissa. Wau - ei siihen mennyt kuin muutama vuosi ja monta, monta pilalle lössähtänyttä avocadoa. Mä todellakin olen tämän perheen aivot!


Leo tykkäsi smoothiesta kunnes ei enää tykännyt. Vaatii vain yhden selän kääntämisen kun taapero kerkeää heittämään smoothiet pitkin seiniä. Myös lounaslautanen ja maidot sotkettiin. Toisaalta, en yhtään ihmettele ettei lounas maistunut. Kuvittelin tekeväni kanapullia, mutta lopputulos oli jotain kanapannukakun näköistä ja valmistusvaiheessa se muistutti kovasti meidän koiran oksennusta. Hassua, kun aina aika ajoin tulee näitä loistohetkiä kun kuvittelen osaavani laittaa ruokaa ilman reseptiä. Puolet päivällisestäkin meni koiralle, joka on muuten pulskistunut reippaasti sormiruokailun alkamisesta. Kumma. Luulen, että alan tarjoilemaan tuon pojan ruoan lattialta kun se anyways maistuu paremmalta lattialta syötynä. Että tuo ruoalla sotkeminen on turhauttavaa. Se kun ei vaadi kuin sekunnin tai kahden katseen muualle.Huomenna aloitetaan sitten taas puhtaalta pöydältä!

Lenteleekö muualla ruoat pitkin poikin ja ympäri? ...kunnes ne taas kummasti maistuu sieltä lattialta.15 kommenttia:

 1. Meillä myös yksi karvanassu pitää huolen, että lattiat pysyy puhtaana. Emmi siis on jo 2,5 ja silti sitä ruokaa tippuu vielä lattialle :D Hauska postaus!

  VastaaPoista
 2. Ennen lenteli, enää ei. Nyt menee jo hienosti sekä haarukalla että lusikalla suuhun. Kyllä se ihan pian siis teilläkin helpottaa ja koira sutjakoituu taas entisiin mittoihinsa! Ja anteeksi nyt mutta voi veljet mua taas nauratti tuo sun kokeileva keittiö... Voisitko pliis kirjoittaa jonkun reseptikirjan tai jotain?? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😄 jes! Sitä odotellessa.. Luulen, että se olis aika fiasko. Myyntikin jäis varmaan siihen sun ostamaan kappaleeseen. 😂

   Poista
 3. Jooo tuttua täälläkin, tosin Henni ruokii ihan tarkoituksella ja tahallaan kahta pöydän alla norkoilevaa kissaa, jostain syystä nekin on lihonnut ihan hirveesti.

  VastaaPoista
 4. Meillä ei ruuat lentele, mutta puuro hierotaan pöytään ja naamaan jos lusikasta menee vaikka suupieleen pikkusen puuroa. Sulla on niin huippublogi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ihana! 🙈❤️ Puuro on kyllä stydiä tavaraa, joka kuivuu ku liima! 😄

   Poista
 5. Näyttääpä tutulta... :D Onneksi on ohimenevä vaihe ja pian pöydät (ja lattiat) jo pysyvät puhtaana :)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa tutulta, tuo ruoalla sotkeminen. Kahden pojan sotkuja olen jo siivoillut, eiköhän nyt 4kk vanha tule melko pian perässä. Meidän nelivuotiaskin saa vielä sotkettua liiankin kanssa. Riittää, että äiti hoitaa vauvaa - vai johtuneeko juuri siitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kuvittelen vaan mitä se on kun useampi sotkee. Kääk! 😄

   Poista

Kiitos kommentista! ♥