tiistai 11. lokakuuta 2016

Ihania mekkoja ja asusteita käsityönä (sis. linkki arvontaan!)

Oltiin syyskuussa Kädenjälkiä sydämessä -blogin Nean ja Äiti ja Melukylän lapset -blogin Terhin kanssa vierailulla Putiikki Pietamossa. Oon aikaisemminkin saanut tehdä Pietamon kanssa yhteistyötä, joten oli hauska päästä kurkkaamaan "kulisseihin". Oli muutenkin kiva lähteä reissuun ilman kolmen kilon hoitolaukkua, viittä pikkuautoa, leikkikaivuria, falskaavaa pillipulloa ja kaiken maailman hilavitkuttimia taaperon viihdyttämisen ja huoltamisen varalle. Oli kiva kävellä kädet sivuilla heiluen silleen ku ihmisillä usein on tapana, paitsi jos täytyy työntää rattaita ja yhdentoista kilon taaperoa niin kuin mulla nyt yleensä. Laitoin ihan korotki jalkaan, oho. 


"Haluamme tarjota omaleimaista tyyliä, sekä persoonallisia tuotteita arkeen ja juhlaan. Haluamme toimintamme olevan läpinäkyvää, eettistä, iloista ja rentoa. Valmistamme ja suunnittelemme itse mallistomme vaatteet, korut, pipot ja muut asusteet. Kankaissa pyrimme suosimaan suomalaista suunnittelua, ja valmistuksessa mahdollisimman ekologisesti ja eettisesti tuotettuja kankaita."

Arvot on todellakin kohdillaan! Valikoimissa on valmiita tuotteita ja isot hyllyt kankaita. Putiikkia pyörittävät Heidi ja Kirsi valmistavat liikkestä löytyvät tuotteet itse ja myös asiakkaiden toiveiden mukaisesti tilauksesta. Tuotevalikoimasta löytyy muun muassa mekkoja, tunikoita, pipoja, pantoja, koruja ja legginssejä. 


Mun suosikkeja on tietty rusettipipot ja -pannat. Ajatelkaa muuten - yhden rusettipipon tekeminen on parhaimmillaan ja pahimmillaan 1-2 päivän pituinen homma. Kankaat pestään ensin ja niiden kuivumisessa vierähtää helposti vuorokausi tai toinenkin. Heidi selitti miten ja minkälaisista osista rusettipipo ommellaan. Mä tipuin kärryiltä hyvin äkkiä kun mulla ei vaan tällaisten asioiden suhteen ole hahmotuskykyä. Osien leikkaamiseen ja pipon ompeluun menee puolisen tuntia. Ei siis mitään tehtailua, vaan todellista käsityötä! 
Minä, Nea ja Terhi valittiin omat lempparimme Pietamon mekoista ja asusteista. Mulla oli kaksi lempparia mekoista, joista toinen on Anja-mekko ja toinen tämä kuvissa oleva Hannele-mekko. Asuuni asusteeksi valitsin harmaan rusettipipon mustalla rusetilla. Jotenkin ihanan siisti ja samalla rento asukokonaisuus! 

Näistä meidän valitsemista asuista on nyt menossa kilpailu Pietamon Facebook-sivuilla. Eniten tykkäyksiä saanut asu (mekko + asuste) arvotaan tykkääjien kesken. Nyt siis kantsii klikata sinne Facebookin puolelle jos tahdot voittaa jotain ihanaa itsellesi tai vaikka lahjaksi. *asukuvat Terhi, Äiti ja Melukylän lapset

2 kommenttia:

Kiitos kommentista! ♥