maanantai 3. lokakuuta 2016

Rakas arki, ihana tavata taas.

Aamu alkoi liian aikaisin, ihan niin kuin aina. Kahvin join kuumana samalla kun taapero tyhjensi keittiön laatikon sisältöä lattialle. Pienet kädet heiluttivat paistinlastaa vimmatusti kuin yhtä maailman ihmeistä. Pikkulusikat löysivät paikkansa pursotinpussin sisältä ja kauhalla hämmennettiin pottaa. Sanoin eilen miehelle, että pitäisi asentaa ne laatikkolukot. Toisaalta saisinko silloin kahvini kuumana? 


Laitoin naapurin äidille viestiä. Lähdettiin yhtä matkaa perhekerhoon. Istuttiin lattialle parittomien sukkien ja kuolaisten lelujen keskelle. Taapero päristeli auto kädessään. Äidit eivät näyttäneet väsyneiltä, vaikka haukottelivatkin. Nainen esitelmöi kantoliinoista ja mä tuijotin vauvanukkea omissa ajatuksissani. Vauva. Pakoilenko työelämää jos haluan toisen lapsen? Saisin olla kotona vielä. Siinä lattialla istuessani havahduin taas - tämä on sitä mun elämän parasta aikaa. 


Taapero hakeutui eväspöydän äärelle ja veti raivarit kun en antanut syödä toisten eväistä. Harmittaa kun on nälkä, mä ymmärrän. Ihan äitinsä poika. Käytiin yhdessä taaperoidemme kanssa kylän kahvilassa. Ruuhka-aika, mutta ovet avautuivat pyytämättä vaunuille. "Pullaa", tokaisi taapero. Juu, mutta ensin ravitsevaa lihapiirakkaa. Naurettiin, että josko kasviksia sitten päivälliseksi. Maanantai on erityisen hyvä syy herkutella. 

On ollut ihanaa kohdata taas tämä arki yhdessä taaperon kanssa. Arki tuntuu kaksinverroin rakkaammalta nyt työharjoittelun jälkeen. Oon varmistunut siitä, että en halua laittaa Leoa vielä päiväkotiin. En edes keväällä, en edes osa-aikaisesti. Haluan nähdä jokaisen maailman ihmetyksen Leon kanssa, vaikka kyseessä olisikin vain laatikosta kaivettu paistinlasta. "Ooij", se sanoo haltioituneena kun näkee jotain jännää. Mä niin rakastan tuota aitoutta.

P.s käykää kurkkaamassa tämä juttu Friggs:in maissikakuista. Siellä olis mahdollisuus voittaa lahjakortti! 

6 kommenttia:

 1. Ihanaa että ajatukset on päässyt omille urille :) vauvaa vaan ;D kiva kun palasit taas kirjoitteleen :)

  VastaaPoista
 2. Hienoa, että asia kirkastui! Nyt ei tarvitse sitä mietiskellä! :)

  VastaaPoista
 3. Janette / YHTÄ KUIN KOLME4. lokakuuta 2016 klo 12.35

  Vaikka välillä väsyttää tajuttomasti, niin on tämä kyllä ihan parastaki 😍 Täytyy välillä muistutella itseään tästä!

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥