perjantai 21. lokakuuta 2016

Täydellinen hetki lattialla

"Tää", taapero sanoo vaativasti ja taputtaa lattiaa, heittäytyy itse edeltä ja kääntää nenänpään kohti kattoa. Sitten taputtaa vielä napakammin uudestaan. Tottelen ja vääntäydyn lattialle makaamaan taaperon viereen. "Tää", se toteaa uudestaan ja taputtaa lattiaa katse isässään. Isäkin käy lattialle pitkäkseen. Isän pitkät koivet osuvat vitriiniin, jonka maalaus on edelleen vähän kesken. Keskeneräisiä projekteja koti täynnä. 


Taapero nauraa siinä meidän välissämme. Kaikki kolme makaamme lattialla, jonka tarkoituksen ainoastaan taaperopoika tietää. Se juttelee niitä näitä kovin vakuuttavalla äänellä. Taaperon tarina on kovin pitkä, mutten ymmärrä siitä oikeastaan sanaakaan. Tarinassa ei ole tunnistettavia sanoja ollenkaan, vain ummet ja lammet taaperon kertomana. Nyökkäilemme kaikki kolme aivan niin kuin olisimme kaikki samaa mieltä siitä taaperon tarinasta. "Kyllä, niin sen täytyy olla", sanon. "Vai niin", toteaa mies pieni virnistys naamallaan. Aivan kuin lattia olisi ollut ainoa oikea paikka tämän hetken jakamiseen.


Lattian rajasta näkyy inhottavan selvästi se kuinka likainen lattia onkaan. Tänään taapero veti voirallia voileivällä lattiaa vasten. Koiralla on karvanlähtökausi. Huokaisen ja totean huomioni ääneen - "Miksi aina on niin sotkuista?". Heiluttelen jalkojani pikkuruisen lastensohvan alla ja olen aika varma, että jalkani kosketti jotain pehmeää. Ehkä eilisen banaanit.

"Huomenna on uusi päivä", toteaa mies ihan kuin lainaten suoraan jotain naistenlehteä. Otan Puppe-kirjan ja taapero könyää päälleni samalla survaisten kylkiluuhun. "Hauhau!", se totetaa tomerasti. 

Mietin, miten mulla onkin näin ihanat pojat. Huomenna on uusi päivä ja uudet voileipärallit. 


12 kommenttia:

Kiitos kommentista! ♥