tiistai 1. marraskuuta 2016

Päivän sananlasku: Naapurin puolella on aina siistimpää

Aidan toisella puolella ruoho on aina vihreämpää ja kaikkialla muualla on siistimpää kuin meillä. 

Tässä meidän puhtaat pyykit ja kierrätyskeskukseen kovaa vauhtia matkalla olevat kassit. 

Tää alkaa olemaan sellainen toistuva teema blogissa. Sotkuista on, voi kun on ikävää ja niin edelleen. Kova on ollut matka siististä kodista kaaokseen. Jauhamatta en vaan voi niellä ja siivotakaan en oikeastaan hirveästi koko ajan jaksa. 

Oon esitellyt kotini ensimmäisen kerran blogissa ihanan siistinä ja seesteisenä silloin kun olin raskaana. Tiedättehän te - se pesänrakennusvietti mikälie, joka saa pyyhkimään lattialistat hyllyjenkin takaa puhtaaksi. Kyllä silloin kelpasi esitellä kotia. Kun meillä on aina vaan näin siistiä ja tässä minä silitän vauvan harsoja siistiin pinoon värien mukaan lajiteltuna.

Vähän myöhemmin sylivauvan äitinä mun oli vaikea ymmärtää miksi kukaan murmuttaa sotkusta, muuten kuin ehkä oman aikaansaamattomuuden piikkiin. Oli vaikea käsittää kuinka paljon kaaosta yksikin taapero saa aikaan, koska eihän se nyt oikeasti voi sotkea noin paljon. No voi se, varsinkin kun sen äiti ei jaksa kulkea jatkuvasti perässä palauttelemassa vessapaperihylsyjä, lusikoita ja lehtikorin sisältöä takaisin paikoilleen.

Kuvan sotkun syypää löytyy peilistä. Taaperoa on kai turha syyttää siitä ettei se viikannut pyykkejä vaatehuoneeseen, jo on kumma. Aikaansaamaton siivooja mä olen ollut aina, tai ehkä haaveilijasiivooja olisi parempi termi. Sellainen haaveilija, joka löytää sohvan alta hauskan kirjan, joka jäi puoli vuotta aikaisemmin lukematta, koska se hävisi. Kirjaa selatessa on helppo unohtaa mitä sitä alunperin ryhtyi tekemään. Ainakin yhden sohvan alla lojuneen kirjan verran siistimpää.

Naapurin puolella on aina siistimpää, eikö niin? Kun käy ystävän luona kylässä, se toteaa huolettomasti, että "meillä on nyt vähän sotkuista". Ainoa sotku löytyy ehkä suljetun vaatehuoneen oven takaa. Putsplank kaikkialla ja mietin, että jos tämä on sotkuista, niin mikä hiton ydinräjähdys meillä on sattunut? Itse syyllistyn pahan luokan koreuteen kun meille tulee vieraita. Kohautan olkia ja voi kun nyt on jäänyt imuroimatta. Todellisuudessa olen pessyt vessan lattiasta kattoon, asetellut sohvatyynyt ja piilottanut kaiken ylimääräisen esimerkiksi sinne sohvan alle, minne kaikki tuntuu häviävän. Ja tämä kaikki vain kymmenessä minuutissa, uskomatonta! Imuroimatta jäi, en valehtele, mutta senkin olisin tehnyt jos olisi ollut aikaa. Noloa kun toisen äidin taaperon sukkahousut on ihan koirankarvoissa. 

Tästä edes lupaan, että en koreile. Taaai, sitten vähän koreilen. Tai jätän kutsumatta. Ehkä täytyy vaan siivota? 

8 kommenttia:

 1. Ai vitsi miten hyvä mieli tästä tuli!:'D kuin mun suusta, kuka täällä oikein sotkee!? Ja kuka ei siivoo...

  VastaaPoista
 2. Sai taas sun teksti hymyn korviin. Ihan kuin olisit puhunut myös omasta elämästäni 😅 juuri kuukausi takaperin, vielä raskaana ollessani, konttasin rätin kanssa jokaisen nurkan ja kolon kodissamme. Ai että sitä olikin sitten mukava esitellä vieraille 🙈 ei ole enään, taapero + vastasyntynyt vauva ja väsyneet vanhemmat 😅❤

  VastaaPoista
 3. Haha, tää on niin niin totta!! Meillä menee kaaosteoria aivan samalla kaavalla, todella tuttua, aivan kuin teksti olisi tullut mun suusta 😂 tää on aika hauska aihe, ois hauska tietää kuinka paljon ne putsplänk perheet huijaa vieraita, mikä niiden tilanne on enne 10 min vieraiden tuloo 🙈


  VastaaPoista
 4. Meidän ikuinen parisuhdetaistelu - kumpi siivoaa aina ja kumpi sotkee 🙈 tunnistan itteni myös haaveilijasiivoojaksi 😅 sitä paitsi siivoaminen on projekti ei kai tavaroita nyt voi vaan äkkiä piilottaa jonnekin jos siivotaan perusteellisesti, paitsi aina silloin kun on 5min vieraiden saapumiseen... 😂😅

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥