torstai 29. joulukuuta 2016

Äidin järki ei oikeen kestä tätä.

Joulu oli ja meni. Vietettiin joulua sekä mun että miehen perheen kanssa. Jouluruoat on siis syöty varmuuden vuoksi kahteen kertaan ja lahjoja jaettu niin, että koin tarpeekseni ahdistua meidän aivan liian pienestä lastenhuoneesta. Minne nämä kaikki lelut oikein laitetaan ja kuka niillä kaikilla ehtii leikkimään? Mies ravisteli vähän olkapäistä ja totesi, että tämä nyt ei todellakaan ole ahdistumisen arvoinen syy. Se on vaan sisäänrakennettu ominaisuus.


Jouluaattona taaperon lahjoista paljastui yksi parkkitalo. Kaunis puinen ja näppärän kokoinen. Seuraavasta paketista tuli toinen parkkitalo. Perkele. Joulupukilla oli ilmeisesti mennyt paketit vähän sekaisin. Kun yritin vaivihkaa työntää sitä suloista äidinkin silmää miellyttävää junarataan liitettävää parkkitaloa näytille oli taaperon kiinnostus jo herännyt siitä toisesta. 

Arvatkaapas minkälainen se toinen parkkitalo oikein on? 

Toinen parkkitalo kutsuu leikkimään riemunkirjavilla väreillään ja oikein huutaa leikkimielisyyden perään. Samalla se huutaa äidille vahingoniloaan: "Hah-hah-haa! Luuletko tosiaan, että lapsesi valitsisi sisutukseen sopivan parkkitalon ennemmin kuin minut - parkkitalojen kuninkaan, joka pojan unelman!". Sen muoviset radat vievät suuremman lattiatilan lastenhuoneesta kuin äidin järki kestää. Lelun suunnittelija on joku, joka tykkää värittää penaalin jokaisella kynällä. Siis aivan joka ikisellä. Vein tän päässäni aivan henkilökohtaiselle tasolle ja mietin, että parkkitalon suunnittelija haluaa ehkä tehdä kiusaa kaikille väriallergisille aikuisille. In your face ja spläts - tuossa lelu sisustussilmäsi inhoksi. 


Tietenkin mun täytyy niellä mun ja puisen soman parkkitaloni kokema tappio. Sopeudun tilanteeseen. Enhän minä sillä parkkitalolla leiki. Valitaan siis se, jota mun poikani rakastaa. Se ei ole puinen ja söpö vaan, noh...hyvin erilainen. Ehkä me opitaan tämän parkkitalon kanssa tulemaan toimeen. Ehkä se takaa mulle enemmän kuumaa kahvia ja peffan muotoisen kolon sohvaan. Kuvaa mulla ei nyt ole siitä riemastuksesta, koska se parkkitalo tekee vielä pitkää matkaa mummolasta lastenhuoneeseen. Ensijärkytys on nyt läpikäyty, joten toivotamme sinut tervetulleeksi värikäs, massiivinen parkkitalo. 

Kohtalontovereita? Pliis.

p.s Siluettiverstaan palikat on arvottu. Voittajalle on laitettu sähköpostia! 

15 kommenttia:

 1. Toot toot-drivers? Se on meidän molempien poikien lemppari! :D
  Niin tykätty, että pyydettiin tädiltä lisää Dubaista saakka interaktiivisia autoja taloon.
  Mua nyt muutenkin ärsyttää, ettei lasten anneta olla lapsia, leikkiä ja meluta, vaan aina pitäis olla kirkkaan valkoista ja leikkiä hiljaa puu-ukoilla ketään häiritsemästä, tai pilaamasta sisustusta.
  -enkä nyt puhu susta!
  Mutta lelut on lapsille se juttu, täällä ainakin lelut saa pitää älämölöä, ja niillä saa leikkiä mieluummin kuin jäisivät lastenhuoneen koristeiksi.
  (Ja jos se on se toot toot, niin ne on tosi opettavaisia.)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt muista mikä sen nimi oli, mutta ehkä? Joku tommonen ihan överi 😄👌🏻 Aloin höröttämään puu-ukoille. 😂 Ja siis joo, niinhän ne on! Tää parkkitalo vaan nyt iski sydämeen kun mun hartaudella valitsema junarataan sopiva parkkis ei nyt ollutkaan se the juttu. 😅 Ehkä joku muu lapsi ilostuis siitä. Toisaalta välillä ihmettelen miks ihmeessä säilytetään tuolla huoneessa niin paljon leluja, kun esimerkiks kattilat on leikityimpien listalla. 😄

   Poista
 2. Juuri tästä syystä meillä ei ole juurikaan puisia leluja, toisin kuin äiti ajatteli tikkuun pissatessaan syystalvella 2013.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa ihana! Mäkin kuvittelin, että voin ihan hyvin ostaa vain ja ainoastaan suloisia leluja. Ei mitään näitä muovihässäköitä. Se päätös tuli aika nopeasti otettua takas kyllä. 😅 puinen parkkitalo jäi nyt sitten kakkoseksi...

   Poista
  2. Mut siis tuunaamalla niistä sais aika kivoja linnunpönttöjä? 😂

   Poista
  3. 😂😂 luulen että jätetään nyt sit parkkitalot kaksin kappalein kun tuon toisen voi liittää junarataleikkeihin. Linnunpönttö on kyllä sit heti kakkosena 😅

   Poista
  4. "Tuunaa puulelusi - Kaksplussan verkostobloggaajien linnunpönttöpaja"? Se olisi hyvä postaussarja keväälle.

   Poista
 3. Ihan ohi aiheen.. Oot alkanut laittamaan kuvia joissa lapsesi kasvot ei näy. Mun mielestä hieno juttu mutta onko se tarkoituksellista vai vain sattumaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkoituksellista. 😊 Ehdoton en oo asian suhteen, mutta sanotaanko että harkitsevaisempi. 😄

   Poista
 4. Puiset lelut on ihania, mutta miksi lapset aina rakastaa muovia? :D

  VastaaPoista
 5. Haha... Ymmärrän sua! 😃 Meille tuli ihan överi vaaleanpunainen Disney-Prinsessa kärry/auto/keinu, jossa musiikki soi, prinsessat pyörii ja valot vilkkuu! Ite ostin puisen palikkalaatikon ja puisen palapelin. Voi vaan arvata mikä on kiinnostavin....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah ihana! Voin vaan kuvitella.. "entäs nää äidin puiset?" 😄👌🏻❤️

   Poista
 6. Ha hah haa :-)) Tarviiko muuta kommentoidakaan :-D

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥