torstai 22. joulukuuta 2016

Kyllästynyt ainaiseen luumuhilloon? - Joulutortut Aurajuustolla nam.

Mä rakastan joulutorttuja. Niitä voisi helposti vedellä yksinään sen puoli kiloa kylmän maidon kanssa. Meillä tänä jouluna kaikki tekee vähän jotain ruokaa joulupöytään. Lähes kädettömänä kokkina otin ilolla vastaan suuren vastuutehtävän pipareista ja tortuista. Piparit ostin valmiina, mutta torttujen kanssa päätin vetää överiksi. 

Luumuhillo on hyvää, mutta perinteisten luumutorttujen seuraksi kaipasin jotain ihan erilaista. Mun järjenjuoksu meni kutakuinkin näin: Piparit + sinihomejuusto = hyvää. Sinihomejuusto + joulutorttu? Aurajuusto ♥ saksanpähkinä & päärynä. Joo.

Se oli siis sillä selvä. Joulupöytään tänä vuonna pääsevät myös tortut päärynällä, Aurajuustolla ja saksanpähkinällä. Ei ehkä kedon kauneimpia, mutta aivan törkysen hyviä!

Jos luit ylläolevan kappaleen nää ei ehkä tule yllätyksenä... Tarvitset nimittäin:

 • päärynää 
 • aurajuustoa (2 pkt mikäli vahingossa syöt ensimmäisen paketin, niin kuin mä. Mies pyöräytteli silmiään, että miten muka voi vahingossa syödä, mutta vannon niin se meni.)
 • saksanpähkinää
 • valmista torttutaikinaa 


Läiskit ainekset päällekkäin ja paistat. Voilà!

Minkälaisia joulutorttuja te ootte tehneet? 

  2 kommenttia:

  1. Kuulostaa ihan törkeän hyvältä! Luumutortut on ollut ihan lempparijuttu joululeivoksista joten tämä muunneltu versio kuulostaa ihan kokeilemisen arvoiselta :)

   VastaaPoista

  Kiitos kommentista! ♥