tiistai 17. tammikuuta 2017

DIY: tee itse maalia tutuilla aineksilla - halpaa ja helppoa!

Me maalataan Leon kanssa kotona paljon. Useimmiten maalataan illalla ennen suihkua, koska lopputulos on yleensä lapsi, joka on yltä päältä maalissa ja värikylvyn kokenut vessa. Aloitettiin juuri myös ihan ohjattu värikylpy taaperoikäisten ryhmässä. Leo innostuu maalin läiskimisestä ja sotkusta huolimatta mäkin tykkään siitä. Ollaan tehty vaikka minkälaista maalia ja käytetty ihan kaupan sormivärejäkin. Lue myös vinkkejä värikylpyyn. 

Tänään tehtiin maalia aineksista, jotka löytyy keittiön kaapista. Tämä on helppoa ja maali hauskan tuntuista sormissa. Sopii ennen kaikkea lasten maalailuihin. Maalin sekoittelukin on osa kivaa yhteistä puuhaa. 

Tarvitset: 
 • 1dl suolaa
 • 1dl jauhoja
 • 1dl vettä
 • elintarvikevärejä

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Maali on aika paksua, mutta sellaisenaan kivaa sormilla maalatessa. Me tehtiin tämä kolminkertaisena, koska toivon lopun maalin säilyvän pulloissa ensi kertaan. Yksikin annos riittää jaettuna useampaan väriin.


Pullottaessani maaleja huomasin sattumalta, että Leon vanhan antibioottipullon korkki sopi muovipulloihin. Korkin ansiosta maalin käsitteleminen on helppoa. Kävin myöhemmin hakemassa pari kappaletta näitä lisää lähiapteekista. Kappalehinta tällaiselle korkille on 45snt. Maalithan voi pullottaa kätevästi myös vaikka vanhaan ketsuppipulloon. En osaa sanoa kuinka ikuinen säilytysaika on, mutta veikkaisin että nämä kestävät vielä ainakin meidän seuraavaan maalailuun. 


Käsien lisäksi maalausvälineinä käytettiin sieniä, joilla töpsöttäminen myös vessan seinään oli Leon mielestä kivaa. 


Kuivuttuaan maali on kivan rosoinen ja suola kimmeltää värien alta. Isommatkin kököt kuivuu ja pysyvät paperissa. Niin suloisia taideteoksia!


Kannattaa kokeilla!

*Lukijalta tuli tärkeä huomio kommenttikenttään: Tarkista lapsen kädet! Mikäli lapsella on atooppinen iho tai haavoja käsissä, saattaa tämä suolainen maali kirvellä! 

14 kommenttia:

 1. Hauska idea, pitää laittaa korvan taakse ja kokeiluun! Täytyisi kyllä muutenkin taiteilla useamminkin tuon omankin taaperon kanssa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä kivaa puuhaa! Ja nimenomaan varsinkin ennen suihkua 😄

   Poista
 2. Ihana idea! ❤ tämä lähtee kokeiluun!

  VastaaPoista
 3. Mistä sä oikein suollat näitä kaikkia askarteluideoita? Kuulostaa niin hyvältä, että tämä lähtee ensi viikon vapaapäivän to-do listalle, kiitos 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😅 jossain törmäsin maalin tekoon netissä. En muistanut enää tarkasti mitä kaikkea siihen tuli, mutta kokeilemalla syntyi sitten tämä.

   Poista
 4. Tätä täytyy testata! Kiitos ohjeesta.

  VastaaPoista
 5. Tämän maalin kohdalla vaan pitää tarkistaa, ettei lapsella ole käsissään haavoja tai ihottumaa. Tein itse ihan innoissani pienen satsin ja rupesin tyttäreni kanssa maalailemaan. Heti, kun tyttäreni oli upottanut sormensa maalin, alkoi hän kitistä: "Kirvelee, kirvelee!" Tytöllä on siis atooppista ihottumaa ja itse en innostuksissani edes tullut ajatelleeksi, miten maalin suola saattaa kirvellä pahastikin ihottumassa. Muuten siis varmasti ihana idea, mutta ihottuma/haavainen iho saattaa kirvellä maalin vaikutuksesta paljon.

  -Kiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KIITOS kun kommentoit tämän! Tosi tärkeä pointti, eikä itsellä tullut edes mieleen kun meillä ei atooppista ihottumaa ole eikä haavojakaan sattunut tämän taiteilun aikana olemaan. Lisään tämän huomion vielä tekstiinkin. :) Toimisikohan tämä sokerin kanssa? Ei ehkä kirvelisi? Tosin maistuisi varmaan sitäkin paremmin :D

   Poista

Kiitos kommentista! ♥