keskiviikko 8. helmikuuta 2017

DIY: Muovailtava lima vain kahdella aineella

Enpä olisi uskonut, että päädyn kirjoittamaan postauksen limasta. Eikä nyt puhuta blogin teeman mukaisesti mistään (varoitus) ovulaatiolimoista. 

Mies keksi hyvän keinon viihdyttää taaperoa ja itseään. Ne väsäsi yhdessä tosi koukuttavaa sötkötystä. Kylläpä oli hyvin myyty nyt tämä idea. Koukuttavaa sötkötystä! Tuommoista hassua limaa, joka jahkaa olomuotonsa kanssa yhtä paljon ku minä vaatekaapilla. Tähän muotoiltavaan limaan tarvitaan vain maissitärkkelystä ja vettä. Halutessaan tämän voisi myös värjätä elintarvikevärillä.


Sopiva suhde mönjän sekoitukseen on noin yksi osaa vettä ja kaksi maissitärkkelystä. Rakenne muuttuu vähän riippuen kuinka paljon vettä seokseen laittaa. 


Miksi tää nyt sit on niin koukuttavaa? Siksi, että lima muuttaa koostumustaan. Kun siihen kohdistuu painetta, eli sitä vaikka pyörittelee käsissä, se on vähän kuin kuivaa muovailuvahaa. Heti kun puristamisen lopettaa, se muuttuu nestemäiseksi. Ihan älytöntä. Mun pieni mieli vaati selityksiä. Googeloimalla selvisi, että se maissitärkkelys ja vesi muodostavat yhdessä kolloidisen suspension ja maissitärkkelys muodostuu pitkistä ketjuista, mutta ei siitä oikeastaan sen enempää. Kemia 6+.


Taapero istui haltioituneena pyörittelemässä tätä isin kanssa. Jossain vaiheessa tosin haltioitui enemmän tuosta tason valokatkaisijasta. Kannattaa kokeilla. Ei maksa juuri mitään, mutta on tosi hauskaa!

6 kommenttia:

  1. Kuulostaapa tosi hauskalta ja sellaiselta, mistä meidän isi ainakin innostuisi. :D

    VastaaPoista
  2. Huippu idis ja niin hauskasti kirjotettu postaus taas kerran! :D Nauroin katketakseni tuolle "jahkaa olomuotonsa kanssa yhtä paljo ku minä vaatekaapilla" :D :D Kiitti taas kerran niin mainiosta blogista, tuota limaa täytynee testata joskus lasten kans.

    VastaaPoista
  3. Sama toimii perunajauhon kanssa :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥