lauantai 18. helmikuuta 2017

Harrastuksena työnteko

Kulunut viikko on mennyt vauhdilla. Toivuttiin vatsataudista ja vietettiin rehellisiä pierukalsaripäiviä kotona. Torstaina ja perjantaina kävin tekemässä keikkavuorot terveyskeskuksessa. Huomaan olevani oikealla alalla kun esimerkiksi mädät haavat eivät puistata vaan jollain kieroutuneella tavalla on ihan lemppareita. 


Keikkavuorojen sovittaminen perheen aikatauluun on vähän haastavaa. Mies tekee usein 12h työpäiviä ja harvemmin tarjotut keikkavuorot ovat sattuneet vapaapäiville. Selailen välillä auki olevia työpaikkoja, mutta toistaiseksi ei ole tullut vastaan vielä mitään niin houkuttelevaa, että raaskisin laittaa Leon sen kustannuksella päiväkotiin. Totta puhuakseni, en ole vielä edes avannut koko hoitopaikan hakulomaketta. Ehkä syksyllä tai sitten vuoden päästä keväällä? 


Tällä hetkellä mun työ on vähän niin kuin laiskasti toteutettu harrastus. Vuoroja kuukaudessa on keskimäärin kaksi, mutta ne riittävät toistaiseksi vallan mainiosti. Eilisen työvuoron jälkeen lösähdin sohvalle ja ihmettelin, että miten ihmeessä sitä jaksaisi käydä töissä viis kertaa viikossa? Hassua, koska oon ollut ennen aikamoinen ylityötuntien tykittäjä. Oma lapsi on antanut tähänkin uuden näkökulman. En ole valmis täyttämään päiväkotihakemusta vielä vaikka viihdynkin töissä tosi hyvin. Onneksi meillä on pienien menojemme kanssa mahdollisuus valita kotihoito. Laskupinot eivät ole niin suuret, että mun täytyisi kiirehtiä työelämään vielä. 


Leppoisaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Täällä toinen friikki. Mädät haavat ja haavahoito on aika ihanaa puuhaa. ;) Ihanaa, että olette voineet järjestää asianne tuolla tavoin.

  VastaaPoista
 2. Hyvä harrastus :D Itse teen 5 yötä ja sitten on 5 vapaata, niin on hieman enemmän vapaa-aikaa - vaikka haaveilenkin sellaisesta 8-16 arkityöstä, niin kauhulla ajattelen sen rajoittavuutta..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hui apua. 😨 Mä en ikinä pystyisi tuohon rytmiin. Tsemppiä!

   Poista
 3. Loistavaa jos pystyt olemaan kotona ja on mahdollisuus keikkatöihin. Lapset on pieniä vain hetken ja se hetki menee oikeasti silmänräpäyksessä vaikkei just nyt siltä ehkä tunnu ☺ Minäkin niin toivon ettei syksyllä vielä tarvitsisi palata töihin, mutta kevät näyttää onko se mahdollista.

  VastaaPoista
 4. Nauti! Ehdit vielä ruuhkavuosien hullunmyllyyn myöhemminkin.

  VastaaPoista
 5. Tunnistan tuon piirteen itsessänikin. Mä oon ennen painunut töihin jo aamuviideksi, kun vuoro virallisesti alkaisi vasta puoli seitsemältä. Työvuorot eivät ole loppuneet siihen mitä työvuorolista sanoo, vaan siihen milloin työpöytä on tyhjä ja hyvä seuraavalle. Kyllä tällä hetkellä olisi varmaan ihan hurjan vaikea orientoitua takaisin sellaiseen arkeen. Onneksi ei opiskeluiden ohella tarvitsekaan, on tässä lapsiperhearjessa ihan tarpeeksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä. 🙏🏻 Tässä on jo kädet täynnä näinkin 🙈❤️

   Poista

Kiitos kommentista! ♥