perjantai 3. helmikuuta 2017

Pimp my ride! Vaunut & lettikangas

Nyt mä pimppasin meidän vaunut, hehheh. Olin jo hetken katsellut vaaleanharmaata kulahtanutta turvakaaren suojaa ja miettinyt, että pesua se vähintäänkin kaipaisi. Sitten keksin ostetulle kankaalle käyttöä.


Ostin hurmiossa Vimman mustaa lettikangasta vaikken omista ompelukonetta, lankaa tai varsinaista ompelutaitoa. Ei sitä voinut kauppaankaan jättää, terveisin varsin fiksu kuluttaja. Fiksuista ostoksista tuli mieleen, että ostin vasta myös pienen Mini Rodinin haalarin vaikka en ole raskaana tai tiedä kenelle sen puen. En voinut jättää sitäkään ostamatta. Pienen aivoriihen tuloksena paras idea oli pukea haalari nukelle, iskeä nukke rattaisiin ja hyödyntää ilmainen kulkeminen julkisilla aina. Oli vitsi, ihan oikeasti. 


Takaisin ompeluun. Naapurin Liidelistä löytyi sopivasti mustaa ompelulankaa ja pienen pään painauduttua tyynyyn ryhdyin ompelemaan. Ja mä ompelin kaksi tuntia. Avasin yhden kaljan ja ompelin. Lopputuloksena puuvillaisella lettikankaalla päällystetyt pehmusteet (mitkä nuo sivussa olevat jutut nyt on?) ja turvakaaren suoja. En suinkaan tehnyt näitä minkään kaavojen mukaan, se menee jo yli hilseen. Ihan vaan ompelin vanhojen päälle ja käsin, koska ompelukonettakaan en osaa käyttää. Kai se tuli jo tarpeeksi monta kertaa ilmi, etten osaa käyttää ompelukonetta? (Yksityistunteja otetaan vastaan!) 


Tuli niin hienot, että hymyilyttää. Minä ihan ite tein!

19 kommenttia:

 1. Hyvä idea uudistaa rattaita :) Ja hienostihan näyttää käsipelilläkin ompelu käyvän!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja toivottavasti kohta koneellakin! Ostin nimittäin saumurin jaiks 😅

   Poista
 2. Olisin vain halunnut kysyä, mitä fonttia olet bannerissasi käyttänyt? Kaupallinen tai ilmainen, ei merkitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Äh, apua. Joku ilmainen se oli. Olisikohan se joku bakery nimeltään? Jotain sinne päin. 😅

   Poista
 3. Kivan näköiset tuli! :) Pakko kysyä mitkä rattaat nuo on? :)

  VastaaPoista
 4. Oi tulipas kauniit noista! Täällä kans yksi peukalo keskellä kämmentä käsityötaitojen kanssa. Silti olen niin masokistinen että yritän opetella uudelleen ja uudelleen ja hernot palaa kun ideat ja toteutus eivät kohtaa!:D ostin jopa ompelukoneen kun ajattelin että taidot tulevat samassa paketissa xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahah no ollaan sitten samassa veneessä 😅 Tsemppiä siis! 👌🏻Mä yritän saada oman äidin oppeja. Meillekin tän pienen innostuksen mukana kotiutuu saumuri 🙈 Toivottavasti ne taidotkin!

   Poista
 5. Kivan näköiset tuli! :) Pakko kysyä noista vaunuista, että oletko tykännyt niistä? Itsellä kova vaunupohdinta menossa ja gessleinit kiinnostaisi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkään kyllä. Kätevää kun pyörät voi vaihtaa helposti kääntyvistä etupyöristä isompiin. On tilavat, mutta ei kuitenkaan mitkään sotavaunut. Sopii niin kaupunkiin kuin maastoonkin. 👌🏻 Ainoa huono puoli on käsijarru, joka on kerran jouduttu korjaamaan. Tosin se meni takuuseen. Muuten ei kyllä oo pahaa sanottavaa. Kaikki mahdolliset ominaisuudet mitä vaunuilta tarvitsee. 😊 Meillä oli toiset rattaat hetken käytössä, mutta ne jouti varastoon huonompina.

   Poista
  2. Käsijarru pysyy ehjänä, kuhan muistaa sen huomioida aina taittaessa vaunut kasaan. Meillä kasaan taitto vaiheessa aina hinkkaantu, ku ei muistanut katsoa ns. vaijerin perään, että ei jäänyt mihinkään väliin. Pientä rispaantumaa alkoi tulla, kunnes tajuttiin ja huomattiin niin laitettiin teippiä päälle vahvistamaan. Sekä huolellisuutta korostettiin, ajan kanssa musta myös vaijeri on oppinut oman paikkansa eikä enää niin yritä jäädä mihinkään väärään väliin piloon, kun taittaa kasaan. Näin meillä pysynyt, pientä paikkaa lukuunottamatta, ehjänä. Ja aktiivisessa, todella aktiivisessa käytössä on ollut 1,5 v! Nykyään päivittäin taittuu auton takakonttiin, kun hoitoon viedään poikaa ja vaunut jää päiväksi hoitopaikalle. 😊. Täälläkin ollaan tykätty kovin siis vaunuista! Moniin vaunuihin verrattuna kevyet työntää! Vaikka ei mistään minitirsuloista olekaan kyse, eikä tosiaan mistään jättiläisistä. Maastoon ja kaupunkiin sopii mainiosti!

   Poista
  3. Kiitos sulle vielä lisäyksistä! :) Meillä se jarru lähti irti hassusti sieltä yläpäästä, mutta korjauksen jälkeen on toiminut ihan moitteetta. On kyllä tosi ihanat!

   Poista
  4. Aa, meiltäkin kerran yläpäästä lähti tosiaan vaijerit irti. Tämäkin johtui jostain omasta törttöilystä.. Mutta meillä onnistui siinäkin vielä korjaus ku vaan painoi vaijerit takaisin paikoilleen yläpäästä :) mutta joo, jos jotain huolenaihetta vaunut ovat tuottaneet niin on tuo käsijarru :) mutta en silti vaihtaisi vaunuja, ja jarrukin aivan luottamuksen arvoinen kunhan vaan palikat ovat kohdallaan :)

   Poista
 6. Ompa tosiaan hienot! Ja mitä väliä tyylistä, kunhan miellyttää silmää. Minä osaan käyttää ompelukonetta, joten kuten (osaan siis ommella verhot ja paikata housut), mutta en olisi itse saanut tuollaista aikaiseksi. Tykkään.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥