keskiviikko 26. huhtikuuta 2017

2-vuotiaan puhe & Milestone -korttien arvonta Instagramissa

Yhteistyössä Kiddex


Meidän 2-vuotias on kova puhumaan ja laulamaan. Hän matkii paljon ja toistelee sanoja. On huvittavaa kuinka niitä ensimmäisiä sanoja odotti ihan kamalasti ja jokaiselle tavulle yritti keksiä tarkoitusta. Nyt kun hän laulaa omaa versiotaan Pilvi -laulusta, jonka kertosäe kuuluu "pippeli, pippeli, pom", toivoisin että sanat kuuluisivat edes vähän hiljempaa. Oikeastihan se on ihan sikasiistiä kun ymmärretään toisiamme ja voidaan keskustella. Äidithän tavallisesti ymmärtävät lapsiaan parhaiten. Yksi sana, yksi ele ja täysi ymmärrys. Toisaalta, joskus en ymmärrä ollenkaan mikä logiikka tuon muksun toiminnalla on, vaikka palaute tulisi huutamalla. 

Ollaan varsinainen orkesteri, kun poika määrätietoisesti pyytää, että "äiti, laula ankka" ja sitten kaakatetaan yhdessä. Näitä itse nimettyjä lauluja on pilvin pimein ja mulla on tällanen oman elämäni Bumtsibum kun arvailen, että mitähän laulua poika mahtaa tarkoittaa. Itsepäinen poika pyytää usein myös lauluja asioista, joista ei ole tehty lauluja. Ainakaan tietääkseni esimerkiksi laatikoista ei ole kovin montaa laulua, paitsi se mun säveltämä. Kirjoitan nää laulut ylös ja laulan sitten rippijuhlissakin.

Blogia lukuunottamatta en oo oikeastaan saanut kunnolla tallennettua näitä Leon letkautuksia mihinkään. Vauvakirja on edelleen täyttämättä ja poden siitä pientä morkkista. Minkälainen äiti nyt jättää esikoisensa vauvakirjan täyttämättä? Hajamielinen, semmoinen äiti. Nyt kun vauvakirjaa on makuuttanut kaksi vuotta vaatekaapin ylähyllyllä, se painaa about tonnin ja täyttämisen aloittaminen tuntuu liian isolta työltä.


Otinkin ilolla vastaan Kiddexin tarjoamat Milestonen minikortit. Näihin saa kätevästi kirjoitettua ylös kaikki letkautukset, uudet sanat tai vaikka päivän hauskimman jutun.


Toimii varsin hyvin tällaiselle hajamieliselle äidille. Ei tarvitse tuntea morkkista kun en osaakaan vastata vauvakirjan tarkkoihin kysymyksiin. En oikeasti enää muista esimerkiksi mikä hammas on tullut ja monesko päivä ja se ensimmäinen hiuskiehkurakin tipahti rasiasta vaatekaapin lattialle ja sinne jäi.


Milestonen kortteja löytyy monenlaisia muun muassa odotusaikaan ja vaikka häihin. Ne painetaan Belgiassa ekologista ja myrkytöntä mustetta käyttäen. Kurkkaa täältä Milestone -korttien jälleenmyyjät

Samanlaiset kortit arvottavana blogin Instassa@10plussan 

5 kommenttia:

  1. Nuo erilaiset kortit on kyllä kivoja! Meidän 3,5-vuotiaan lempilaulu tuntuu tällä hetkellä olevan "Pis pis pii, pisi pisi pii X saunan takana kakkii" ja ihmisten ilmoilla liikuttaessa sitä toivoisi laulun kertovan jostain muusta ainakin mikäli tuo mystinen x sattuu olemaan esim. jonossa seuraavana :D

    VastaaPoista
  2. Laulu laatikoista on tietysti laatikkoukko tai laatikkomummo. Mut sun on takuulla parempi... 😉

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥