torstai 20. huhtikuuta 2017

Aikuisen valepuvussa

Tänään herättiin ihan niin kuin melkein jokainen torstai tähänkin asti viimeisen kahden vuoden ajan: sinä edellä ja minä perässä. Tahdoit keksejä aamupalaksi. Mieleni teki heltyä ihan vaan, koska ei ole mitään suloisempaa kuin valkotukkainen lapsi unihiekkaisissa silmissään, joka kysyttäessä kertoo haluavansa aloittaa aamun muumit lautasella. Tahdot nykyään paljon, mutta niin sen kuuluukin mennä  sinä tahdot ja minä joudun olemaan aikuinen. 


Välillä tekisi mieli lopettaa tämä aikuisena oleminen. Ehkä sen takia ihmiset haluavat lapsia? Ehkä oikeasti me kaikki haluamme olla luvan kanssa lapsellisia. Tahdomme syödä keksejä aamupalaksi. Tahdomme rakentaa korkeita torneja palikoista ja kokata mielikuvitusruokia, ihan vaan koska niin on hauskempaa. Vannon, että mielikuvitusruokien tekeminen on paljon hauskempaa kuin oikeiden. Niitä oikeitakin ruokia pitää tehdä, valitettavasti.


Tämä torstai erosi niistä muista siinä, että otin suuremman askeleen sinne aikuisten maailman rajalle, tai niin ainakin kuvittelen. Voihan se olla, että tuonkin rajan takana on vain lapsellisia valepuvuissa. Istuin muutaman kotiäidin, uraohjuksen ja parin vastavalmistuneen naisen kanssa samassa huoneessa. Hymähtelimme ja hörpimme aulan automaatin vettä valkoisista mukeista. Tunnelma oli aavistuksen vaivaantunut ja nauru hermostunutta. Me kaikki yritimme näyttää parhaat puolemme ja hymyilimme nyökytellen. Hymyilimme ja nyökyttelimme, koska se on aikuisten tapa kertoa että ollaan samalla kartalla. Oikeasti paljon hauskempaa olisi ollut hyppiä tasajalkaa ja hihkua, ihan niin kuin pellavapäiseni tekee nähdessään xylitolpastillirasian. Niin innoissani olin, ja siitä innosta oon edelleen yllättynyt.


Mun xylitolpastillirasia oli tänään työhaastattelu. Haastattelu sellaiseen työpaikkaan, että uskaltaisin vaihtaa palikoilla rakentamisen ja mielikuvitusruokien tekemisen siihen. En palaa kotiäitiydestä työelämään minkä tahansa työpaikan takia, niin rakasta tämä aika on. En tiedä, että aukeaako tämä pastillirasia mulle, mutta jos aukeaa niin lupaan, että hypin tasajalkaa ja hihkun riemusta. 

6 kommenttia:

 1. Onnea työnsaantiin! Enemmän pitäisi ottaa lapsista mallia tuossa innostumisessa eikä olla väärällä tavalla tylsä aikuinen.

  VastaaPoista
 2. Onnea työnhakuun! Toivottavasti saat sen paikan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ❤️ Eivät ottaneet mua sinne 😒 Jotain parempaa siis tiedossa! 😄👌🏻

   Poista
 3. Oiiii toivotaan että saat napattua mielenkiintoisen työn!!:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥