perjantai 28. huhtikuuta 2017

DIY: vappuviuhka ja tuulihyrrä

Suunnittelen Leon synttäreiden koristeita ja nämä materiaalit sopivatkin kivasti myös vappukoristeisiin. Aikaa meni puolisen tuntia ja materiaaleja voi soveltaa helposti. Tehtiin, tai siis lähinnä mä tein, vappuviuhkan ja pari tuulihyrrää vapun iloksi. Meidän vapun suunnitelmat on vielä vähän avoinna, mutta ainakin käydään villitsemässä poikaa vappuaaton päivänä kaverin luona. Luvassa on ainakin trampoliinipomputtelut lapsille ja vappuherkkuja.


Vappuviuhkaan tarvitset:
- silkki- tai kreppipaperia
- pilli tai muu varreksi sopiva
- teippiä

Itse tein tämän yhdestä 50 x 76cm silkkipaperiarkista.  Paperinen pilli sopi hyvin viuhkan varreksi. Tässä viuhkassa käytin kahta pilliä, jotta sain varteen vähän lisää pituutta. Tikuksi sopii hyvin myös vaikka puuvärikynä tai keppi. Paperiin leikataan hapsuja, jonka jälkeen kaikessa yksinkertaisuudessaan hapsutettu paperi kieritetään ja teipataan pilliin. 


Tuulihyrrään tarvitset:

- värikästä paperia
- liimaa tai teippiä
- korupiikki tai rautalankaa
(- helmi)
- pilli 

Käytin Tigerista ostettuja askartelupapereita, jotka ovat valmiiksi neliön muotoisia. Koitin ensin myös kartongilla, mutta siitä tuli liian raskas ainakin meidän pillien varsiin pyörimään. Paperi leikataan jokaisesta kulmasta keskelle ja joka toiseen sakaraan tehdään neulalla reikä. Joka toinen kulma taitetaan keskelle joulutorttutyyliin ja korupiikki pujotellaan helmen kanssa pitämään kulmat paikoillaan. Pilli lävistetään neulalla ja korupiikki pujotetaan rei'istä läpi. Taitoin piikin pään pillin sisään piiloon. Valmista, ta-daa. Aika suloisia, eikö?

4 kommenttia:

Kiitos kommentista! ♥