maanantai 10. huhtikuuta 2017

EI! Asiat, jotka taaperoni on kieltänyt

Taaperoni eniten käyttämiin sanoihin kuuluu nykyään "ei". Hieno vaihe siis saavutettu. Tyyppi jaksaa testata jatkuvasti mihin kaikkeen pystyy vaikuttamaan. Moneen asiaan jos on kyse maanantaisesta aamusta puoli kuuden aikaan ennen aamukahvia. Joihinkin jos eletään sitä arjen paksuinta vaihetta. Melko vähään illan viimeisimpinä hetkinä ennen silmien sulkemista, koska muuten meillä juoksisi vaippapeppuinen pyörremyrsky vielä puolen yön aikaan.

Tällä hetkellä koen helpoimmaksi antaa monessa asiassa kaksi järkevää vaihtoehtoa joista Leo saa itse valita mieluisamman. Mun päiväni ei mene pilalle väärän värisestä lusikasta, mutta selvästi jonkun päivä voi mennä.

Joissakin asioissa tietysti täytyy olla tiukkana. Jotkut jutut täytyy kieltää. Kirjoittelin ylös huvikseni, mitä kaikkea multa on muun muassa yritetty viimeisen viikon sisään kieltää. Voin vaan kuvitella kuinka aikuisten kiellot kuulostavat taaperon pään sisällä ihan yhtä hölmöiltä selittämättä. 


En saa


...käydä pissalla.
...laittaa kenkiä jalkaan. Enkä ainakaan valkoisia lenkkareita.
...puhua isille. "Ei, ei, ei sanoja isille!", se komensi.
...laulaa Pii pii pikkuista lintua.
...lopettaa laulamista. Näin kevään kunniaksi meillä lauletaan Joulupukki-laulua koko ajan.
...pukea sukkia jalkaan.
...pestä hampaita. Vain isi saa pestä.
...vaihtaa vaippaa. Vain isi!
...pestä hiuksiani sinisessä pullossa olevalla shampoolla.
...nauraa. Minun pitäisi irvistellä.
...pussata. Joko se on noloa?
...rakentaa legoilla. Vain palikoilla.
...syödä sormissani olevaa rusinaa. Minun täytyy ottaa joku toinen rusina.
...koskea nuken päähän.
...pysähtyä.
...yskiä.
...nukkua päiväunia.

Meillä on pulma tässä päiväunien nukkumisessa nykyään. Mä tarvitsen päiväunet, mutta taapero ei enää niitä viitsisi aina nukkua. Help!

p.s Tästä vaiheesta kertoo ehkä jotain se, että tyyppi huuteli just äsken unissaan "Ei äiti tota!". Hehe.

Kuulostaako ollenkaan tutulta? 


10 kommenttia:

 1. Voiii ihana Leo 😍 Mistä se keksii noita juttujansa 😄

  VastaaPoista
 2. Hihii, tuttua! :) Meillä on nyt niin, että aluksi kaikki on ehdottomasti ei, mutta hetken päästä taas sama asia on ehdottomasti kyllä. :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä kuulostaa! Meillä juuri kaksi täyttänyt käyttää "ei" sanaa myös ihan kaikkeen! Eilen hän esimerkiksi halusi maitoa, mutta kun olin sitä lasiin kaatamassa, totesi hän kovaan ääneen, että "EI MAITOA!". Tätä "ei maitoa" ja "joo maitoa" vääntöä jatkui muutama minuutti, kunnes hän lopulta joi maidon tyytyväisenä. Huh, uhmaikäiset eivät itsekään tiedä mitä tahtovat :D

  Tsemppiä sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😅 voi pientä! On tuo taaperoikäisten lapsien elämä melkein vähän liian vaikeaa 😄❤️

   Poista
 4. Hehe, nauroin ääneen :D Tutulta kuulostaa. Meillä viimeaikoina eniten huvittanut kielto oli, että "ei saa kaataa pissaa pönttöön" ja sit itkettiin sen potasta pönttöön kaadetun pissan perään 45min. Tuli siinä lisäks sit kaikkea muutakin harmia, esim. et isi puki yöpuvun. Meillä kyllä nyt siirrytty enimmäkseen seuraavaan vaiheeseen eli siihen, et laps kieltäytyy itse kaikesta. Se vasta on kivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahah eikä 😂😂 Hassut lapset. Hmh ja välillä vähän vähemmän hassut. 🤔

   Poista

Kiitos kommentista! ♥