sunnuntai 16. huhtikuuta 2017

Kaikki taaperoni kirosanat

"Kerro joku vitsi Leo", sanon kun makoillaan kaikki yhdessä aamulla sängyssä. "Saatana, saatana!" se huutaa kun manattu. Katsotaan miehen kanssa toisiamme ja yritämme hillitä naurunpyrskähtelyn. Tälle ei saisi nauraa, muttakuuun tyyppi laukoo ensimmäistä kertaa jotain tällaista niin nykiviä suupieliä ei oikein pysty naulaamaan. Se oli ihan hauska vitsi, mutta ei toisteta tätä enää uudestaan.


"Voi hittooo!", se karjuu ja hihittää päälle. "Ei kun voi hitti! Sano Leo hitti. Vautsi mikä hitti. Ai eikö?", yritän lässyttää. Kun kerroin tämän ystäville, niin tarttuivat tuohon hittiin. Oon tipahtanut kyydistä, koska taisin opettaa jotain huumesanastoa sittenkin.

"Ja blablablablavittublablaa", kertoi ystäväni puhelimessa samalla kun kokkailin taaperolle. Kaiutin oli tietysti päällä ja luonnollisesti ainoa asia mitä taapero koko keskustelusta bongasi oli se yksi kirosana. Kyllä se oikeasti oli ihan järkevä keskustelu.

Klassikoksi on jo muodostunut "haisee kakka" huutelu tai "äiti haisee pahalta". Ei näissä ole sen suurempaa todenperäisyyttä. Ei oo ei. Tämä kakkahuumori taitaa olla periytyvä juttu.

Mummolassa taapero ihan kasuaalisti tokaisi, että "voi saatana" noustessaan sohvalle seuraamaan salibandypeliä. Sopi tilanteeseen koska kannatettava joukkue sitten hävisi. Ei vaan sopinut oikein taaperon suuhun. Piti purra hammasta aika kovaa. Eisaanauraa.


Tuolla muksulla on jo todella laaja sanavarasto kaiken maailman hilavitkuttimista kirosanoihin. Ei kai ole ihme, että kaiken apinoiva lapsi oppi nämäkin matkimaan kun puhe taipuu lauseille. Kirosanoista en millään ole ylpeä, mutta minkäs teet? Joskus se kiroilu täytyy aloittaa. Ihan hyvä, että se tapahtuu tälleen tuetusti vanhempien seurassa. No ei kun vitsivitsi, siis oikeasti.

Kirosanat on kitketty meidän vanhempien sanavarastosta muutamaa pöydän kulmaan iskettyä isovarvasta ja epäonnista yritystä lukuunottamatta. Tuskinpa ne jäävät taaperonkaan puheeseen pyörimään. Kerran kun jotain ilmoille päästää niin voi olla varma, että mini tarttuu siihen ainoaan uuteen sanaan. Ja siis meillä ei oikeasti kiroilla mitenkään ihmeellisen paljon kotona. Ihan tavallisia aikuisia eikä merimiehiä. Vähän mä mietin, että kehtaako tällaista nyt julkaistakaan kun oma kukkahattukin on puoliksi päässä. Aikuiset ihmiset. Olkaa nyt esimerkiksi, härregyydendoo. No joo, aikuiset ihan tavalliset ihmiset tässä nyt ottaa opikseen.

*me emme hyväksy kiroilua :) nämä esimerkit parin kuukauden ajalta. Peace. 

Mites teillä? Kiroillaanko?

22 kommenttia:

 1. sanoo toisinaan vittu, mun oma moka. koitan sanoo useemmin voi viineri... :(

  VastaaPoista
 2. No toivonpa vaan ettei kiroileva taaperosi osu samaan päiväkotiin lapsemme kanssa! Miksi hyväksyt tuollaisen kielenkäytön? Järkyttävää,ihan oikeesti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm. Taaperoni on fiksu, puhuu pitkiä lauseita, taivuttaa sanoja, on motorisesti taitava, kohtelias ja hyvin hauska tyyppi varsinkin kun 2-vuotiaasta puhutaan. Voisi vaikka joku siltä jotain fiksua oppiakin? En tainnut kirjoittaa myöskään hyväksyväni. 😊 Näppärä poikaa oppii sanat kerran kuulemalla. Kun sanavarasto on useita satoja, saattaa sinne joku hurjempikin mahtua. Asenteet tarttuvat vanhemmista ja mä kasvatan omastani reilua ja mukavaa tyyppiä, joka ei tule kiroilemaan päiväkodissa milloin sitten ikinä siellä aloittaakaan. 😊

   Poista
 3. Meillä poika oppi mukavasti 4 aivan yyber hauskaa (ei tod.) kirosanaa päiväkodin eräältä lapselta. Ai, mistä tiedän lähteen, no ei ole eka lapsi joka sanat on oppinut ko.lapselta ja noista kolmea meillä kotona ei ole koskaan käytetty. Yhtä on, mutta sekin niin minimissä kuin voi olla. Toki tämä yksi on meiltäkin saatettu oppia, mutta kuuluu myös tämän päiväkodissa olevan lapsen päivittäiseen sanavarastoon, jolla mm. minuakin usein tervehtinyt, niin osoitan kyllä syyttävän sormeni sinne...

  Ja mitä tulee kiroilun oppimiseen... myös tv on täynnä kirosanoja. Todella kivaa, kun varoittamatta piirrettyjen lomastakin tulee traileri tulevasta ohjelmasta ja trailerissa pamahtaa heti kirosana... jep jep... kaupassa käydessäkään ei näiltä mukavilta sanoilta välttyä.

  Pitäisi varmaan alkaa kasvattaa lastaan kuplassa, jos haluaa tällaiselta välttyä...

  Kivaahan tuo ei ole, mutta täytyy myöntää, että itsekin olen usemman kerran joutunut puree huulta, ku oma taapero on kajauttanut kirosanan todella hyvässä ja "oikeassa" paikassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan totta. Niitä kirosanoja tulee kyllä kuultua vaikka ja missä! Taaperoilla on ihmeen hyvä tilannetaju näissä jutuissa... :D

   Poista
 4. Mä olen kovasti yrittänyt tuota miestä saada lopettamaan kirosanojen viljelyn, koska luulen, että muuten niitä alkaa eksymään taaperomme puheeseen kun tuo joskus alkaa puhumaan. Mutta nyt miehen kielenkäyttö alkaa olla jo huomattavasti parempaa ja hyvä niin, kun taaperomme alkaa osoittaa kiinnostusta yrittää saada sanoja ulos suustaan :) Mutta ei sille kai mitään mahda - lasta kiinnostaa kaikki uudet sanat ja ei hän lähtökohtaisesti tiedä etteikö niitä tulisi käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! :) Mekin yritetään tehdä pientä putsplankkia ettei niitä vähiäkään livahtaisi puheeseen, mutta toisaalta - ei se onneksi niin järjettömän vakavaa ole. :D

   Poista
 5. Teidän kaksveenne kuulostaa ihan meidän kaksveeltä! Sanoja on jo aivan huima määrä varastossa sekä todella pitkiä ja järkeviä lauseita ja tarinoita tulee päivän mittaan koko ajan höpötelleeksi. Mutta - hän on tosiaan pieni papukaija ja (onneksi vasta (huom. en todellakaan usko, että seuraavat 10 vuotta tämä tulee olemaan ainut!)) suusta on kuulunut yksi ruma sana kolmesti. Eräänä päivänä leikkiessämme, hän juoksee verhon takaa ja huutaa "vittu", kun pitäisi tulla "pöö". :D Oli naurussa hieman pidättelemistä, mutta tämä sana jäi unholaan, kun ei reagoinut siihen mitenkään :) Tosiaan saa olla tarkka puheistaan, ettei päiväkodissa tulla olemaan huuli pyöreinä jäbän tarinoidessa :D
  - Jeppu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aaaa voi apua 😂 Siis todellakin juttu mille ei sais nauraa, mut pakkohan se on. Onneksi nää unohtuu, mutta varmaan hauska myöhemmin naureskella.

   Poista
 6. Kyllä aika lailla seinien sisällä saa elää jos ei halua että oma lapsi kuulee kiroilua.. siihen ei tarvitse päiväkodissa kiroilevaa lasta. Riittää kun menee lähikauppaan tai linja-autoon. Tuon ikäiset apinoi kaiken minkä kuulee enkä mä nyt tästä järkyttyisi.. oon aika varma että lähes jokainen lapsi tapailee näitä kirosanojakin niitä jossain kuultuaan mutta harvan sanavarastoon ne varmaan pidemmäksi aikaa jää 😂 ehkä rentous tässäkin ja nutturaa vähän löysemmälle niille jotka tästä(kin) aiheesta jaksaa järkyttyä.

  VastaaPoista
 7. hahaha :D
  Mahtavia! Vaikka ei saisi nauraa!! :D
  https://faijahommia.fi/

  VastaaPoista
 8. Meillä ei kiroile lapset eikä aikuiset. Sama linja oli myös lapsuudenkodissani. Koen, että hyvä näin. Mutta kaikki elävät erilailla ja voivat suhtautua asiaan miten parhaaksi näkevät :) / www.puolukkaposki.blogspot.fi

  VastaaPoista
 9. Ou nou! Meidänkin taapero (2vee) on kova apinoimaan kaikkea kuulemaansa, mutta onneksi ei ole vielä kirosanoja keksinyt! Pokassa on pitelemistä jo siinä, kun "kakka" kajahtaa kaupan kassalla :D Mutta tosiaan, aika kuplassa saa elää, jos meinaa niiltä kokonaan välttyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kakkajutut 😅 Mulla alkaa kyllä nauru jo loppua kun taaperon mielestä kakkaa on kiva hokea ja siis aivan liian usein..

   Poista
 10. Meillä kumpikin vanhemmista on juurikin niitä merimiehiä, ja lapset (7v ja 2,5v) ovat kiroilleet vain muutamia satunnaisia kertoja. Päinvastoin eskarilainen jopa vähän paheksuu sellaisia kavereita, jotka kiroilevat. On sovittu, että sitten kun saa ajokortin voi alkaa kiroilemaan jos siltä tuntuu, koska silloin on tarpeeksi vanha suodattamaan puheestaan kiroilun niissä tilanteissa joihin se ei sovi. Minä en jaksaisi esittää omille lapsilleni sellaista, mitä en oikeasti ole :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä sopimus! 😊👌🏻 Eikä varmaan liikaa kannatakaan. Mä yritän pitää vähän suodatinta 🙈 Joskus epäonnistun..

   Poista
 11. Ruokakaupassa oli nuorella työntekijällä vaikee pitää pokkaa kun neiti 1.5vee tokaisi iloisesti VOI VITTU :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥