maanantai 3. huhtikuuta 2017

Rairuohon istutus vaippaan ihanan värikkäästi

Me istutettiin tänään rairuoho Leon kanssa. Jouluna istutin hyasintin tällä tavalla ja ihmeen hyvin se säilyi hengissä. En viitsinyt taaskaan ostaa multaa näin pienien istutusten takia, joten käytettiin kotoa jo löytyviä tarvikkeita. Muutenkin tämä on mielestäni nätimpää kirkkaassa lasipurkissa kuin multa. Pidempiaikaiseen istuttamiseen tuskin kuitenkaan sopii? Mene ja tiedä. 


Leo osallistui mielellään tähän puuhaan. Tosin tyhjensi puolet yhdestä pastaväripurkista pöydälle sillä välin kun kävin hakemassa muut tarvikkeet. En kai voi syyttää kuin itseäni. Olihan  se aika houkuttelevasti siinä suoraan näppien tuntumassa. Sotkua tuli odotettua enemmän, jonka takia lastenhuoneen pöydän pinta on nyt täynnä sinisiä ja vihreitä roiskeita, mutta eipä tuo mitään haittaa. Ihan hauskan näköiset.


Tähän tarvitset:

- Purkkeja istutukseen. Me käytettiin pilttipurkkeja.
- Vaipan tai kaksi
- Elintarvikeväriä
- Rairuohon siemenet 


Vaippojen sisällä on sellaista imevää valkoista vanua kun sen leikkaa auki. Sekoitin pastavärejä veteen, jonka jälkeen kastelimme vanun värissä. Kannattaa vähän silputa vanua sormissa ennen purkkiin laittamista, koska se painuu muuten sellaiseksi isoksi kököksi. Lopuksi ripottelimme siemenet päälle ja painelimme niitä hieman kiinni vanuun. 


Sitten jännitetään lähteekö nämä kasvamaan. :)


p.s Täytyy varmaan vielä varmuuden vuoksi peittää elmulla purkit, josko se vauhdittaisi itämistä.

5 kommenttia:

  1. Vautsi, ihanaa nerokkuutta! Onko pastaväri jotain muuta kuin elintarvikeväri? Sopiikohan värjäykseen tavallinen elintarvikeväri.. Tunnen itseni hieman hölmöksi, kun tälläistä kysyn xD

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei. Jäänyt ihan heti vastaamatta 😒 Pastaväri on siis myös elintarvikeväriä. Se on vähän paksumpaa kuin vaikka ruokakaupan hyllystä löytyvät on. Mutta ei kai niissä muuten mitään ihmeellisempää eroa ole? 🤔

      Poista

Kiitos kommentista! ♥