sunnuntai 2. huhtikuuta 2017

Voi älkää musta välittäkö. Mähän olen vain äiti.

Voi älkää musta välittäkö. Mähän olen vain äiti. Teen muun muassa kaiken, mutta emmä silti kelpaa. Sitten sellainen teatraalinen olkien kohautus.


No ei vaan, aikuisten oikeasti. Pari kuukautta sitten olisin hyppinyt riemusta kun jalkatakiainen olisi halunnut isinkin toisinaan. Nyt kohauttelen olkia ja kierin vähän omassa säälissäni kun äiti ei nyt aina kelpaakaan. Kyllä se sittenkin vähän harmittaa. Se takertuva symbioosi on loppunut. Ei äiti.

Taaperolle on tullut kova käskemisen tarve. Hän haluaa vaikuttaa kaikkeen mihin pystyy ja koittaa käskyttää ihan hassuissa asioissa. Tänään en olisi saanut käydä pissalla. En olisi myöskään saanut tulla auton takapenkille istumaan tai laittaa hanskoja käteen. Sen sijaan, että taapero takertuisi hihansuuhun, se lähtee nauraen karkuun. Ei äiti. Vaikka tämä jatkuva kieltäytyminen ja mielensäpahoittaminen on välillä rankkaa, niin eniten mun sydämeen pistää se, että en enää saa aina halata tai pusuttaa. Syli on vielä turvapaikka, mutta sitä turvapaikkaa tuo taapero ei malta enää omalta kokeilunhalultaan tahtoakaan. Syli ei ole enää se satavarma rauhoittumiskeino kiukkuamiseen, oikeastaan se saattaa vain pistää lisää kierroksia koneistoon. Ei äiti. Leo ite. 

Se klassinen kysymys; milloin tämä kasvoi näin isoksi? Miksi tämä alkava itsenäistymisen harjoittelu sieppaa äitiä niin kamalasti? Vaikka välillä tekisi mieli jättää vääriä kenkiä huutava taapero eteisen lattialle ja painella ovesta, niin koitan malttaa. Sua harmittaa ja niin harmittaa äitiäkin. 

6 kommenttia:

  1. Voi niin tuttua nuo sylin tuomat lisäkierrokset.. toisaalta, varsinkin kun lapsia on kaksi, on ihan kiva että lohduttajaksi kelpaa isi tai isovanhemmatkin. Mut kyllä se aina on parasta kun lapsi haluaa mun syliin 😍

    VastaaPoista
  2. Mulle suututtiin tänään, kun haukottelin. Siis kysymättä taaperon lupaa! :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥