tiistai 9. toukokuuta 2017

2-vuotisjuhlat ja hajamielisen äidin vinkit niiden järjestämiseen

Me juhlittiin taaperoa lauantaina. Vieraita saapui paikalle plus viistoista. Onneksi aurinko paistoi ja saatiin terassi käyttöön, koska meidän reilun kuudenkymmenen neliön kodissa loppuu tila aika äkäseen. Isompien juhlien kestittäminen on selkeästi taitolaji. Kirjoitin muutaman huomion, mitkä yritän ite pitää mielessä seuraavia juhlia järjestäessä.  • Aloita juhlien suunnittelu vähintään muutamaa päivää ennen juhlia
Me mentiin tässä vikaan, niin kuin joka kerta. Aina askeleen liian myöhässä. Mä kun oon vielä luonteeltani sellainen, että kiireessä musta kuoriutuu ihan kammottava nalkuttaja. Tein juhlien koristeita ja ompelin sankarin rusettia vielä puolen yön aikaan perjantaina. Arvatkaa vaan suostuiko poika edes pitämään sitä hiton rusettia? Ei tietenkään.
 • Päätä mistä tarjoilette ruoat
Riittääkö tarjoiluastiat? Haluatko kaikille samanlaiset ruokailuastiat ja jokaiselle haarukan? Meillä samanlaisia astioita ei riittänyt kaikille ja lähimmät sukulaiset saivat kakkunsa syvältä lautaselta ja keittolusikalla, mutta onks toi nyt sit niin justiinsa... Ensi kerralla ostetaan kyllä kertsit ihan vaan helppoutensa vuoksi. Pieni keittiö täyttyy nopeasti likaisista astioista.
 • Suunnittele ruoat 
Älä tee niin kuin me. Älä päätä ruokia vasta ruokakaupassa, koska se on hiton rasittavaa. Erityisesti ruuhka-aikaan perjantai iltana. 
 • Tee ostoslista etukäteen
Helpottaa huomattavasti, varsinkin kun kauppaan ei tarvitse palata kolmatta kertaa hakemaan jotain unohtunutta. Huomion arvoisia muistettavia esimerkiksi suodatinpussit, servetit, juomat ja (laktoositon) kahvimaito.
 • Tee tarjottavat
Kaikkea ei kannata tehdä samana päivänä. Suolaiset piirakat ja kakkupohjan voi hyvin tehdä esimerkiksi edellisenä päivänä. 
 • Siivoa ennen juhlia
Käytän itse usein "heitä ylimääräiset roinat vaatehuoneeseen kolme minuuttia ennen vieraiden saapumista" -taktiikkaa.
 • Muista syödä juhlissa myös itse
Join kahvini tunnin myöhemmin kuin vieraat, koska olin niin keskittynyt höntsäämään ympäriinsä.Osa koristeista on itse tehtyjä, osa Pop up kemuista.


Meidän tarjoiluista moni tehtiin erikoisruokavalioiden vuoksi gluteenittomana. Tarjolla oli mansikka-halloumisalaattia, pekoni-juusto(mitä lie)rullia, parsakaali-fetapiirakkaa, coctailtikkuja, naposteltavia autojen kyydistä tarjoiltuna ja kakut, joista toinen oli itse tehty suklaakakku ja toinen kaupan valmis mutakakku. 
Leo sai lahjaksi esimerkiksi duploja, autoja, ukulelen ja hiekkaleluja. Kaikki niin mieleisiä, että niistä puhuttiin vielä nukkumaan (aivan liian myöhään) mennessä. Juhlat onnistui mukavasti pienistä erikoisista yksityiskohdista huolimatta. Kiitos paljon kaikille vieraille! 

p.s Lisää kuvia seuraavassa postauksessa! :)

8 kommenttia:

 1. Haha tuttua niin kaupassa käynti kun siivoaminen ja vaikka ois suunniteltu etukäteen niin se kiire tulee silti 😅

  VastaaPoista
 2. Hyviä vinkkejä!Näin viiden lapsen äitinä,vanhimman ollessa 10v mä unohdan EDELLEEN tsekata ennen juhlia suodatinpussit ja ihan normia meillä on hakea vielä juhla aamuna jotain tyyliin kermaa kun äiti vähän koristelee kakkua ja kerma loppuu kesken.
  Elämä on!!😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😂😂 no mut ihanaa! Kyllä se tästä..tai sitten ei ikinä 😅👌🏻

   Poista
 3. hajamielisyys on kyl tuttua myös täällä ihanannäköistä:)

  VastaaPoista
 4. Ihania kuvia! 😍 Itsehän aloitan suunnittelut liiiian aikaisin, ja vaihdan mieltä seitsemän kertaa.
  Tärkeintä muta on et on siistiä, ja kaikille riittäis istumapaikka.
  Meillä juhlitaan kahden viikon kuluttua. Toivoin pihajuhlia, mut epäilen suuresti. 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 😅😅 no mutta mieltään saa muuttaa vaikka sata kertaa! 👌🏻

   Poista

Kiitos kommentista! ♥