keskiviikko 10. toukokuuta 2017

DIY: tupsuviiri juhliin, kuvauksiin tai vaikka lastenhuoneeseen

Juhlien järjestämisessä mulle tärkein ja mieleisin juttu on teeman ja koristeiden suunnittelu. Jos olisin tiennyt mitä mutkia tämän tupsuviirin tekeminen tällä kertaa aiheutti matkaan, olisin ehkä jättänyt tekemättä, mutta meni jo ja hieno siitä tulikin! 

Tätä ei kannata alkaa tekemään ainakaan taaperon hereillä ollessa, koska voit olla varma että se silkkipaperi on tasan se yks ainoa taaperoa kiinnostava asia sillä hetkellä maailmassa. Kannattaa ottaa myös huomioon, että tällä tyylillä kasatessa kannattaa omistaa jo valmiiksi nitoja, koska muuten tulee vähän kallis viiri. Mulla ei ollut ja jouduin kesken projektin lähtemään kaupoille. Hmh, no mutta onhan se itse tekemä vaan kolmetoista kertaa ihanampi ja parempi. Ainutlaatuinen hermot kireällä kyhätty paperihässäkkä. 

Näitä tupsuviirejä saa myös valmiina, tosin monesti itse kasattavina ja hinnat pyörii jossain 13-17 euron välillä. Tämän pystyy toteuttamaan tämän kokoisena noin 5-6 eurolla, jos siis omistaa sen nitojan jo valmiiksi. Yksi paketti silkkipaperia maksaa ylöspäin pyöristettynä 2 euroa ja tähän meni vajaa kolme pakettia. Tarvitset:

  • silkkipaperia
  • nauhaa
  • nitojan

Silkkipaperiarkkiin leikataan hapsuja niin, että yläreunaan jää taitteluvaraa. Sen jälkeen paperi taitellaan tiukaksi tupsuksi. Tupsu nitojalla kiinni nauhaan ja samanmoisia monta lisää. Helppoa! Yritin tehdä tupsuja vähän muillakin tavoilla, mutta tämä on vaihtoehdoista ehdottomasti yksinkertaisin ja nopein.

Tupsuviirin lisäksi tein lastusatiininauhasta tuollaisen rengasnauhan, jos joku keksii sille jonkun paremman nimen niin saa ilmoittaa. Mulla ei nyt ajatus juossut, joten olkoon rengasnauha. Se on nopea ja supersimppeli tehdä. Ei vaadi muuta kuin nitojan ja nauhan, josta leikataan saman kokoisia paloja ja nidotaan renkaiksi. Paksu lastusatiininauharulla maksaa vajaa 4 euroa ja sitä on 50m rullassa. Riittää siis hyvin vaikka mihin.Nämä laitetaan talteen ja käytän sitten taas jossain muissa juhlissa. :) Kannattaa kokeilla!

1 kommentti:

  1. Alan just näpertää. Ellet laita noita kaikkia postiin mulle. Niinku nyt. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥