tiistai 30. toukokuuta 2017

Ihana retkeilyalue Espoossa ja äidin pelko siellä ollessa

Oltiin tänään päiväkodissa käymisen jälkeen koko perhe metsäretkellä. Meiltä kävelymatkan päässä on Espoonlahden luonnonsuojelualue, joka on oikeasti todella kaunis paikka näin kesäaikaan. Heti alueen alkupuolella on iso aitaus, jossa voi toisinaan kuulemma bongata lehmiä laiduntamassa. Tänään niitä ei näkynyt.

Alue on rauhallinen ja muutenkin hitokseen rauhoittava. Ympäriltä kuului vain lintujen laulua, maan peitti kukkameri ja taivaalle kohosivat vanhat sammaleen peittämät puut. Huvittavaa, sillä vielä muutama vuosi sitten en olisi uskonut nauttivani tällaisesta metsässä hyppelemisestä — ja vielä ihan kaikessa rauhassa. Ei hätiköintiä tai kiirehtimistä (kunnes mulle tulikin sitten tulipalokiire.) Kai tämä oli sitä carpe diemiä. Täytyy repiä kaikki mahdollinen rauha ja hiljaisuus irti tästä elämästä, koska taaperon kanssa sitä ei ihan älyttömästi ole tarjolla. Vauhtia perseeseen laittoi iso tassunjälki maassa, joka oikeasti muistutti — näin totaalisen amatöörin silmissä —  vähän karhun tassua. Täällä alueella kun vielä joku aika sitten tehtiin se karhuhavainto. Mies pohti karhun mahdollisuutta johon totesin vaan, että "NYT. Heti. Pois." ja lähdin painelemaan poika sylissäni. Voitte kuvitella miten mun sydän hyppäsi kun sylissä oleva poika totesi, että "äiti, kato iso koira!". Luojan kiitos, se oikeasti oli koira, eikä karhu. Nyt jo vähän naurattaa. 

Todennäköisestihän se jälki oli jotain muuta, mutta näin vainoharhaisen pelkurin mielessä pyöri jo kaikenmaailman skenaariot karhun kohtaamisesta. Eipä siellä matkan varrella tullut muuta kuin yksi kalastaja ja sen ison koiran ulkoiluttaja vastaan. 


Jos mua ei olisi alkanut pelottamaan typerä mutainen jälki maassa, oltaisiin varmaan viihdytty pidempäänkin. Seuraavalla kerralla käydään lintutornissa ja otetaan eväät mukaan. Jos kaipaat oikeasti rauhallista retkeilyaluetta, kannattaa käydä Espoonlahden luonnonsuojelualueella. Karhun näkeminen ei taida olla mikään todellinen pelon aihe. Mä vaan olen vähän säikky. Vedän happea niin eiköhän me lähdetä taas viikonloppuna retkeilemään, heh. Latteäiti selvisi metsästä hengissä. 

8 kommenttia:

 1. Ihania luontokuvia ❤ Hyvä et selvisitte karhun kynsiltä :D

  VastaaPoista
 2. Kääk! Sähän asut ihan jossain meidän lähellä! Sillä meiltäkin on tuonne kävelymatka käytännössä :D Hauskaa, ollaankohan törmätty joskus jossain. Haluaisitko vaihtaa viestiä maililla tai facebookissa? T.Annim / EMMIKONI

  VastaaPoista
 3. Ikävää, kun ihmiset on vieraantunu noin paljon luonnosta... :( Että pelkää olla metsässä. Mutta hyvä tietysti, että olitte ja olette menossa vielä enemmänkin. Ehkä se auttaa sunkin pelkoihin :D Ja lapsi ehkä ei tule pelkäämään luontoa, tottakai sitä pitää kunnioittaa. Mutta ei pelätä.
  t. LuontoHullu!

  VastaaPoista
 4. Kävin tuolla pari viikkoa sitten ja oli kyllä todella kaunista! Myös ajellessa siitä viereisen asuinalueen läpi ajattelin, että onpa idyllistä, tääällä on varmaan ihana asua :) Toivottavasti karhut pysyvät kaukana.

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥