torstai 22. kesäkuuta 2017

Naapurin täydellinen vaimo on myös välillä ämmä.

Viime aikoina pöydällä on ollut sulassa sovussa likaisten lautasten ja lukemattomien lehtien kanssa parisuhteet. Suupala kerrallaan ollaan jauhettu ystävien kanssa parisuhteista; sitä mitä ne ovat ja mitä jokainen ansaitsee. Vähän ku Sex and the City, mutta ennemmin Laundry and the Suburb.

En ole hirveästi avannut blogin puolella meidän parisuhteesta, koska jotain on hyvä pitää ihan itsellään tai kaksistaan. En nytkään meinaa paljastaa teille mitään maata mullistavaa tai klikkiotsikon veroista sontaa meidän järjettömän tavallisesta elämästä. 


Mä en oo erityisen hyvä tällasessa syvällisessä, mutta yritän kertoa sen mitä oon huomannut monen pohtivan, itseni mukaan lukien. Ehkä joku nappaa tästä ja huomaa, että aina kaikkien hymyjen takana joihin uskomme, ei olekaan sellaista pintasiloittelua miten se ulospäin näyttäytyy.

Kaikissa parisuhteissa on kiukkujen aiheet riippumatta siitä kuinka leveästi kuvissa hymyilee tai kuinka tiukasti kädet puristavat toisiaan illallisilla. Se sun naapurin täydellinen vaimoke on välillä täysi ämmä ja sen tyttökaverin konvehteja ja koruja ostava mies toisinaan yks perseenreikä. 

Arjen jonottelu ja ruuhka vie helposti mukanaan sen, mitä me olisimme yhdessä ajan kanssa tai loputtomina sunnuntaiaamuina. Lapsiperheissä ei ole loputtomia rauhallisia sunnuntaiaamuja ja taivaallisen hiljaisia brunsseja. Pienistä selvittämättä jääneistä myrskyistä kasvaa helposti suurempia tornadoja. Oon oppinut, että harvempi osaa lukea ajatuksia. No shit. Asioista kannattaa oikeasti puhua. 

Pari kuukautta takaperin lähdettiin koko perhe lähikahvilaan pullakahveille. Päivitin Instagramiin kivan kuvan söpöstä pullasta suloisine hashtägeineen. Söimme ne pullat tumma pilvi päällemme, koska jostain pienestä hiertymästä – en nyt enää muista mistä – tuli isompi. Koko kahvila hiljeni tuijottaviksi silmäpareiksi selissä, kun se hiertymä mureni kassajonossa kuin viikon vanha viineri. Kuinka jaksaakin vielä hävettää tuo riita, vaikka se onkin jo taputeltu. Se pullan kuva muistuttaa vielä.

Ei me olla täydellinen pariskunta. Ei kai mikään parisuhde ole virheetön? Kaikissa on hyviä hetkiä, sitten vähän huonompia ja taas ihan hitosti hyviä. Mä oon välillä nalkuttava akka, joka valittaa väärin pestystä pyykistä, sukista lattialla tai jostain ihan muusta. Ja mun mies, no se tietää milloin pitää ostaa suklaata.

Uskallatko myöntää joskus nalkuttavasi? Heh.

4 kommenttia:

  1. Tää oli erittäin hyvä postaus, nousi hymy korville. Heh :D

    VastaaPoista
  2. Ainakin sulla on nää vertauskuvat hanskassa, vähän pisti hihityttämään 🙈 mutta samalla tää oli kyllä semmonen armollinen halaus kaikille 💝

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥