perjantai 8. syyskuuta 2017

Miksi hankkia lapsia? 7 kohtalaisen hyvää syytä

Tiedän, otsikko varmana särähtää jonkun korvaan. Ei niitä lapsia hankita. Niih. Toisaalta en nyt jaksanut keksiä mitään fiksumpaa kun vaihtoehdot näin kymmenen (eli nukkumaanmenon) aikaan ovat lähinnä tyyliä "7 syytä tuikata soossit perille asti" ja "syitä miksi kannattaa harkita sinappikoneeseen sijoittamista". Jos haluaa miettiä lapsia vähemmän syvällisemmältä kantilta kuin elämän valo ja tarkoitus, niin lue alla olevat kohtalaisen pätevät, mutta ainakin tosi kivat syyt miksi lapsientekohommaa kannattaa harkita. 


Pääset pallomereen ja pomppulinnaan

Tarvitsetko hyvän syyn lähteä Korkeasaareen? Haluaisitko mennä Linnanmäen karuselliin, käydä poniratsastuksessa ja pomppulinnassa? No hanki lapsi!

Pidä kuitenkin huoli, ettet hyppää vauhtia pomppulinnassa juuri samalla hetkellä kun sellainen kymmenesosaa ihmisestä kiipeää sinne. Tulee sellainen katapulttiefekti nimittäin. Fiuuu, ei herran jumala! Mäiskis. Me viihdyttiin hirveen hyvin miehen kanssa Hoplopin pallomeressä. Ilman lasta sinne ei kehtaa mennä ihan samanlaisella reippaudella. Ehkä tuhannen tusinassa, mutta silloin tuskin saa yhtä lempeitä katseita kuin leikkeihin osallistuvana vanhempana. 


Voit aina syyttää lastasi

"Huh huh kun Kerkko pisti aamulla meritähdet eteisen lattialle. Siksi myöhästyttiin, anteeksi." Kenenkään ei koskaan enää tarvitse tietää, että olet oikeasti torkuttaja ja muutenkin hiton hidas. Luistaminen tylsistä velvollisuuksista on myös helpompaa. "Mhhm. Sori en pääse haravoimaan taloyhtiön nurmikoita kun täytyy nukuttaa taapero unille." Velvollisuuksia tosin lapsen myötä tulee aika monta enemmän kuin taloyhtiön nurmikon haravoiminen, mutta ei nyt takerruta niihin. 

Saat enemmän myötätuntoa

Kaikkihan sen tietää, ettei lapset toimi aina niin kuin ohjelmoi. Kun kerrot, että olet valvonut yöllä saat myötätuntoisia katseita. Ei kenellekään tarvitse kertoa, että univelka on myös itseaiheutettua toisinaan. 


Uusien ystävien hankkiminen on helpompaa

Lapsena uusien ystävien hankkiminen oli niin helppoa. Kunhan kävit koputtelemassa naapurin oveen ja pyysit leikkimään. No, sama toimii ainakin melkein myös lapsen vanhempana. Jos et uskalla myöntää itse kaipaavasi uusia ystäviä, voit aina etsiä sille puolivuotiaalle Kerkollekin sosiaalisia ympyröitä. Hiljaisia hetkiä uusien tuttavuuksien kanssa tulee vähemmän kun on lapset joista voi jaaritella vaikka koko hoitovapaan verran. En kuitenkaan kannusta hankkimaan yksinäisyyteen lasta. Se saa sekoamaan vaan enemmän. Hanki ennemmin koira. 

Saat rupsahtaa

Ei tarvitse, mutta saa. Saa lähteä legginsseissä, silmäpusseissa, tahraisissa vaatteissa ja kuivashampoolla kyllästetyssä tukassa ihmisten ilmoille. Perhekerhossa vastassa on vertaiset. Näin syyskautena on oikeasti ihan tuhoon tuomittua käyttää mustia housuja kun vajaan metrin mittainen tulee aina nojailemaan nuhanenä ojossa.

Saat parhaat lomat töistä

En nyt puutu siihen, onko se oikeesti reilua, mutta tässä asiassa monesti lapselliset hyppäävät jonon ohi. Päiväkodit ovat usein heinäkuun kiinni, joten vanhemmat voivat vedota lomatoiveissa jälkikasvuunsa. Koska Kerkko. 

Opit uusia juttuja ja saat leikkiä

Milloin ikinä ilman tuota lasta mäkään olisin oppinut puimureista ja puskutraktoreista? Lapsen kanssa oppii väkisinkin uusia lauluja, leikkejä, tarinoita ynnä muuta tärkeää. Oon listannut aivan oman postauksensa äititaidoista. Leikeistä kivoimpia ovat legoilla rakentaminen, hiekkakakut ja keinuminen. T. Äiti 26v



Lisäisitkö jotakin hömppää tähän listaukseen?

5 kommenttia:

 1. Hihii, allekirjoitan kaikki kohdat! Hauskasti kirjoitettu!

  Minä olen innostunut laulamaan lähes koko ajan. Yksin ollessa ei kehtaa hoilottaa työmatkalla, mutta kukaan ei katso kummaksuen, kun pyöräilemme pojan kanssa ja laulamme "leipuri hiivaa" :D

  VastaaPoista
 2. Matu, sun postaukset on edelleen kivoja ja ihania. 😊 mutta olisi kiva saada näihin taas jonkinlaista johdonmukaisuutta. 😊 Esim. jatkoja tietyille postauksille, miten siellä kaksplussan bailuissa sitten menikään? Tai milloin reput pakataan ja lähdetään reissuun? 😊. Tarinat jäävät kesken! 😂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Parahin anonyymi! Mä niin yritän tehdä tähän(kin) parannuksen. 😅 Blogille jää nykyään tosi naftisti aikaa. Kaikki ajatustyö ym fiksut jutut on jossain varmaankin mun työtuolin alle jääneenä? 🤔 Kerron heti kun löydän ne ajatukset. ❤️👌🏻

   Poista
 3. Matu, sun postaukset on edelleen kivoja ja ihania. 😊 mutta olisi kiva saada näihin taas jonkinlaista johdonmukaisuutta. 😊 Esim. jatkoja tietyille postauksille, miten siellä kaksplussan bailuissa sitten menikään? Tai milloin reput pakataan ja lähdetään reissuun? 😊. Tarinat jäävät kesken! 😂

  VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥