keskiviikko 27. syyskuuta 2017

Vaivaannuttava vanhempainilta, ihana päiväkoti

Tänään vajaa kaksikymmentä aikuista kokoontui yhteen. Pienessä salissa, vielä pienempääkin pienemmillä metrin mittaisille ihmisille suunnitelluilla penkeillä istuttiin katsomassa päiväkodin johtajan diaesitystä varhaiskasvatussuunnitelmasta. Meidän ensimmäinen vanhempainilta. 


Sellainen aavistuksen vaivaannuttava tilanne kun toisilleen tuntemattomat hys hys suomalaiset istuivat ihan kosketusetäisyydellä toisistaan kankut penkkien reunoilta vilkkuen. Mietin, että onkohan mun kirkkaan punainen huulipuna levinnyt naamalle kun tuokin tuijotti ja että mitäköhän mummolaan kuuluu? Sitten kysyttiin mielipiteitä ja kommentteja ja kukaan ei oikein kehdannut sanoa mitään. Joku kertoi postin hävittämästä kirjeestä, toinen uskaltautui mielipiteeseen ja sitten vauva pieraisi. Jokaiseen viralliseen tapahtumaan vaaditaan yksi vauvan pieru, koska se jos joku saa suomalaiset hymähtelemään ja ilmapiirin rennommaksi. Diaesityksen jälkeen jakaannuttiin pienryhmiin tekemään ajatuskarttoja erilaisten otsikoiden alle. Pieni peruskoulusta tuttu paniikki – siis ryhmätehtävä, missä mun stabilot? Olikohan tuo Kerkon äiti? Kehitysideoita? Öööö... 

Huomasin, että en ole todellakaan vanhempaintoimikuntamateriaalia. Mulla ei ole mullistavia ajatuksia päiväkodin suhteen kun kärjistetysti mulle riittää, että lapsi saa syliä ja selviää hengissä. Eikä sillä, että mun metatyöstä räjähtävät aivot edes kykenisivät nyt yhtään mihinkään ylimääräiseen. Hienoa, että sillekin työlle on tekijänsä. Voin paistaa Lidlin valmispullia jos tarvitaan. 

Meidän ryhmän ohjaaja ja opettaja puhuivat tosi kauniisti lapsista ja painottivat tärkeitä juttuja kuten syli ja lohdutus. Hoito on lapsentahtista ja ryhmä ihan superihana. Seinillä oli ihania maalauksia, piirrustuksia ja valokuvia. Mulla ei ole mitään huolia päiväkodin suhteen. Vähän teki mieli itkeä ja varmaan olisinkin jos olisin kehdannut. Siellä se mun pieni vauvani virnisteli valokuvissa päiväkodin seinällä. Kirjoitan tähän vielä kerran, että ihana. Iso suositus Touhulalle.

2 kommenttia:

  1. Oho olipas erilainen vanhempain ilta kuin meillä 😄 hajos in totaalisesti vauvan pierulle 😂😂

    VastaaPoista
  2. Vanhempainillat on aina hankalia. Yksi haluaisi vain istua ja kuunnella, toinen toivoo että saisi keskustella kaikesta mahdollisesta, kolmas toivoo toiminnallista toteutustapaa ja neljäs tulee paikalle vain väkipakolla. Näiden yhdistämisessä on jokavuotinen päänvaiva :D
    Ihanaa, että olette noin tyytyväisiä päiväkotiin. Olisipa meilläkin vanhempaintoimikunta tai -yhdistys, työntekijän näkökulmasta se rikastuttaisi toimintaa ja mahdollistaisi paljon sellaista, mihin varhaiskasvattajien työaika ei mitenkään riitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentista! ♥